Seva Organic, primul meniu exclusiv organic la un restaurant din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Tot mai rar se întâmplă lucruri bune în Câmpina și tocmai de aceea, atunci când se întâmplă, ele merită să fie aduse în atenția tuturor. Seva Organic este un proiect inedit, care urmează să fie pus în curând în practică și care presupune un meniu realizat exclusiv din produse organice, produse sănătoase pentru organism. Unde va fi realizat acest proiect? La Restaurantul Seva din Câmpina, bineînțeles.

Seva Organic a apărut ca o necesitate pe o piața invadată de chimicale. Pentru că, ne place sau nu, în general nu prea știm ce mâncăm. „Totul a început ca o necesitate pentru familia mea, din dorinţa de a mânca sănătos. Apoi, odată ce am văzut că lucrurile merg bine şi chiar simţim în viaţa de zi cu zi îmbunătăţirea alimentaţiei, am decis să facem următorul pas, care se va concretiza prin apariţia unui meniu organic pe mesele Restaurantului Seva. În acest sens, funcţionează deja mai multe sere la Filipeşti, unde cultivăm doar produse care nu sunt ajutate de chimicale. În acelaşi timp, pe baza unei colaborări, începem la Proviţa şi creşterea de animale - oi, porci, vite şi păsări, astfel încât să avem toate cele necesare pentru realizarea unui meniu organic din producţia proprie. Vă spun sincer, am decis să fac acest pas pentru că nu mai am încredere în produsele altora, chiar dacă spun ei că sunt bio. Nu e posibil să faci o roşie în câteva zile sau un pui să fie bun de tăiat în una-două săptămâni. Vrem ca prin acest proiect să oferim o alternativă celor care trec pragul Restaurantului Seva, un meniu pentru cei care vor să mănânce sănătos şi nu prea au unde în zona noastră. M-aş bucura foarte mult dacă şi pentru copii s-ar putea introduce astfel de programe, prin care să mănânce cât mai sănătos. Chiar dacă preţurile vor fi puțin mai mari, vă asigur că vor fi numai produse de calitate, neindustriale”, ne-a declarat patronul Restaurantului Seva din Câmpina, Florin Abagiu.
Dincolo de certitudinea unor produse sănătoase şi promisiunea unor mese mult mai gustoase, proiectul Seva Organic presupune și promovarea unor produse tradiționale zonei noastre, cum ar fi, de exemplu, cașcaveaua de Valea Doftanei. Și mai presupune crearea de noi locuri de muncă, lucru foarte important și binevenit pe piața locală a forței de muncă. (P)

4459 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

684 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

1524 vizualizari
16 oct. 2018 20:38

Ne-a prins toamna cu Strada Bobâlna neasfaltată. Ne va prinde și iarna...

Modernizarea Străzii Bobâlna a fost aprobată de Consiliul Local la începutul acestui an, odată cu bugetul municipiului. Abia în luna iulie a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor. O licitație anulată apoi din cauza unei greșeli de proiectare pe care nu și-a asumat-o nimeni. A fost organizată o nouă licitație, în luna septembrie, iar contractul cu firma câștigătoare a fost semnat săptămâna trecută. Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, amplasamentul va fi predat firmei constructoare pentru începerea lucrărilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.

Alte stiri recente

2569 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2076 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.