Centrul Turistic al Câmpinei, finalizat, sfințit, inaugurat

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina are, de astăzi, un Centru de Informare și Promovare Turistică. Este realizat în mare parte din fonduri europene și are un obiectiv important - creșterea cu 10% pe an a numărului de turiști care vizitează municipiul. Ce înseamnă asta? Că în 2016 ar trebui să avem undeva la 16.500 de turiști, dacă facem calculul pornind de la vizitatorii Muzeului Memorial "B.P.Hasdeu", principalul obiectiv turistic al localității.

Inaugurarea de astăzi a fost simplă. Un scurt mesaj al primarului Horia Tiseanu, câteva cuvinte spuse de Adrian Voican - președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, o slujbă religioasă și apoi vizitarea micuțului Centrul Turistic. "Căsuța piticilor", cum i se spune mai nou prin târg. Da, dar o căsuță scumpă, de vreo 372.000 lei. Atât a costat construcția centrului, în timp ce valoarea totală a proiectului a fost de aproape 620.000 lei. Despre cât a durat construcția, despre pierderea unei părți a fondurilor europene, despre toate problemele apărute pe parcursul implementării acestui proiect am scris de prea multe ori și nu mai revenim acum. Știți deja cum au stat lucrurile. Să vedem de acum înainte cât de buni suntem la a atrage turiști pe meleagurile noastre. 
La inaugurarea de astăzi au participat consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei, directorii unor instituții publice, reprezentanți ai firmei constructoare.

10463 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gratiela 24.02.2016 19:16 Casuta piticilor sau acest ... cu mot din centrul orasului isi va gasi adevarata intrebuintare la Festivalul Toamnei cand vor fi tarabe cu mici in fata ei si in spate isi va face lumea nevoile! Minunat!
  • Dumitrescu Angela 24.02.2016 19:37 Din punctul meu de vedere, clădirea nu se integrează în contextul urban atat dpdv formal dar și funcțional(deși ar fi un lucru bun sa își îndeplinească funcția, însă cred ca aceasta este o varianta mult prea "optimista"). Se mai regăsește oare în Câmpina o acoperire asemănătoare cu aceasta? Sau o clădire de acest tip, de plan circular? As fi fost de acord cu o integrare prin contrast, dacă aceasta ar fi arătat diferit. La gabaritul pe care îl are ar fi trebuit sa se subordoneze clădirilor din jur, dar, din contra, încearcă sa se "afirme" prin aceasta forma atipica și nu intr-un mod favorabil..
  • Mihaela 25.02.2016 07:23 Tiseanu a ramas fara bani de panglica? Sau pana si lui i-a fost rusine sa taie o panglica la casuta piticilor!? Ha, ha, ha! De ras!
  • Alex 25.02.2016 10:23 Dincolo de urâțenia evidenta, chestia ăsta nu are nici o relevanta, atâta timp cât în Câmpina nu se investește, cu adevărat, în turism. Administrația campina a nu are nici un fel de viziune cu privire la viitorul economic al municipiului. Industria e la pământ, agricultura în floare (doar pentru miere si-atat), turismul e susținut doar de muzeul Hasdeu (cu eforturile persoanei de-acolo, nu ale primariei), iar serviciile nu prea contează, ca ele reprezintă oricum consum, nu venit. Dacă nu se schimba urgent administrația (nu doar primarul ci și consiliul), sa vina oameni cu viziune, ajungem un cătun sărac, cu oameni triști și flamanzi!
  • Ionut 25.02.2016 10:53 O risipa a banului public absolut fara rost. Pe langa faptul ca arata ca o gura de aerisire de la metrou, conceptul de informare turistica la Campina este fara sens. S-a facut cumva vreun studiu inainte din care sa reiasa ca se justifica un "Centru de informare turistica" la Campina? Atat de multi turisti viziteaza Campina incat era nevoie de o investitie atat de mare? A vazut cineva puhoaie de nemti, englezi sau japonezi prin zona? Si nu mai zic nimic de functionarii care vor lucra acolo si vor fi platiti degeaba. A nu se intelege gresit. Este o initiativa buna dar nu pentru Campina. Este doar o alta forma fara fond in care au fost turnati niste bani care poate puteau fi mai bine folositi pentru promovare direct de catre muzeele si institutiile de cultura din oras.

Actualitate

2416 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

363 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

137 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

552 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: