Între Câmpina și Bănești nu va mai fi construit un pod, ci un podeț pietonal, peste râul Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

Podul de piatră de peste râul Doftana, cel construit în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial în primăvara lui 2014 din cauza cantităților mari de precipitații. De atunci, autoritățile locale și cele județene tot încearcă să găsească o soluție pentru cele câteva sute de navetiști care se deplasează zilnic pe jos sau cu bicicleta între Câmpina și Bănești.

În toamna lui 2014, Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova s-au asociat pentru constuirea unui nou pod, o investiție de aproximativ 2,8 milioane lei fără TVA. Se dorea construirea noului pod pe amplasamentul celui vechi, care urma să fie dărâmat complet. Proiectul nu a mai fost pus în practică și o vreme nici nu s-a mai vorbit despre el. Se revine acum cu o nouă idee, un nou proiect, aceeași asociere.

În ședința de joi, 23 februarie, Consiliul Local Câmpina își va da acordul pentru asocierea cu Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean în vederea construirii unui podeț pietonal, mai degrabă o punte pietonală, cu o lungime de aproximativ 250m și o lățime de 1,2m. Va fi o structură metalică, prevăzută cu balustradă. Podețul va fi construit lângă podul dărâmat, în aval de acesta (spre DN1) și, după cum reiese din indicatorii tehnico-economici, va costa 977.450 lei, fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției (48.873 lei), iar Consiliul Județean cu 90%. Lucrările vor începe anul acesta, dacă toate lucrurile merg bine. 
Autoritățile locale și județene au renunțat, deocamdată la refacerea podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că ar fi monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. În anul 1874, podul de piatră a intrat în patrimoniul public al Câmpinei, iar din informațiile noastre nu este clasificat, totuși, în categoria monumentelor istorice sau de arhitectură. Oricum, aceasta este deja o altă discuție.

8963 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radovici Gigi 22.02.2017 11:06 Nu este nevoie de nici un podet,un cablu de otel este suficient .! hehehehehheehhehehe
  • gorila 23.02.2017 09:51 Citeam pe un alt online ca iar Eliro rectificare,iar scumpire.Si se va vota cu 2 maini sus top-top.Oare toti cei care au capusat orasul nu ar trebui sa faca un bine,majoritatea fiind obscuri cand treci pe strada pe langa ei sa faca cheta si sa asfalteze o strada,ajutoare pentru cresa,sa repare podul.Daca se repara raman "expertii" cum se intituleaza in transpoarte someri si adio numarat licurici.
  • Stefaan 23.02.2017 11:08 Pacat de o asa constructie, datata de pe vremea lui Cuza! Toti primarii au folosit repararea podului drept un mijloc electoral in campaniile pentru alegeri.
  • Buruburu 25.02.2017 16:22 Ura, ura, de trei ori ura pentru un podet de 1 milion de lei (versus un pod adevarat de 2,8 milioane lei). Unde l-ati gasit asa ieftin si bun?

Actualitate

558 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

249 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

107 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

678 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.