Pompierii câmpineni s-au trezit astăzi cu Raed Arafat în curtea detașamentului

Actualitate (Categoria articolului)

Surpriză mare pentru pompierii Detașamentului Câmpina, sâmbătă după-amiază. În curtea lor a intrat chiar Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonatorul structurilor pentru situații de urgență. A fost o vizită neanunțată (nici măcar șefii nu au știut), dar foarte plăcută. 

Raed Arafat a stat de vorbă cu pompierii câmpineni despre problemele lor, despre intervențiile la care participă, despre necesitățile instituției, a dorit să vadă dotările Detașamentului Câmpina, mașinile și echipamentele de intervenție. Precizăm faptul că, în următorii trei ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 600 milioane euro fonduri europene pentru dotarea întregului sistem de urgență la nivelul fiecărui județ în parte. Este vorba despre reparații și achiziții pentru structurile centrale și cele din teritoriu. Încă mai sunt județe în țară unde mașinile de pompieri sunt vechi de 25-30 de ani, iar în alte județe nici nu există autospeciale cu scară, pentru salvarea persoanelor aflate în imobile înalte. Raed Arafat a tot vorbit despre aceste lucruri în ultima vreme, dar a vorbit și despre proiecte ambițioase cum ar fi trenuri speciale pentru ca pompierii să poată interveni în tunelurile feroviare, sisteme automate de avertizare în caz de vijelie sau în caz de caniculă, de exemplu, echipamente ultramoderne pentru căutarea și salvarea victimelor, nave dotate pentru stingerea incendiilor pe mare etc.
De la Detașamentul de Pompieri, Raed Arafat a plecat la Spitalul Municipal Câmpina.

21735 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 14.08.2017 17:22 Felicitari dl. Arafat !!! Ramaneti acelas Om de care avam nevoie .Si din pacate nu sunt multi ca dumneavoastra .

Actualitate

2371 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

2027 vizualizari
17 iul. 2018 20:45

Probleme cu iluminatul la Parcul Durbac. Recepția finală a fost amânată cu o săptămână

O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai firmei executante, proiectantului și dirigintelui de șantier a mers astăzi la Parcul Durbac din Cartierul Câmpinița pentru recepția finală a investiției. Recepția finală a unei lucrări se realizează atunci când se termină perioada de garanție, iar în cazul Parcului Durbac această perioadă a fost de doi ani.

Alte stiri recente

1067 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.