Pompierii câmpineni s-au trezit astăzi cu Raed Arafat în curtea detașamentului

Actualitate (Categoria articolului)

Surpriză mare pentru pompierii Detașamentului Câmpina, sâmbătă după-amiază. În curtea lor a intrat chiar Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonatorul structurilor pentru situații de urgență. A fost o vizită neanunțată (nici măcar șefii nu au știut), dar foarte plăcută. 

Raed Arafat a stat de vorbă cu pompierii câmpineni despre problemele lor, despre intervențiile la care participă, despre necesitățile instituției, a dorit să vadă dotările Detașamentului Câmpina, mașinile și echipamentele de intervenție. Precizăm faptul că, în următorii trei ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 600 milioane euro fonduri europene pentru dotarea întregului sistem de urgență la nivelul fiecărui județ în parte. Este vorba despre reparații și achiziții pentru structurile centrale și cele din teritoriu. Încă mai sunt județe în țară unde mașinile de pompieri sunt vechi de 25-30 de ani, iar în alte județe nici nu există autospeciale cu scară, pentru salvarea persoanelor aflate în imobile înalte. Raed Arafat a tot vorbit despre aceste lucruri în ultima vreme, dar a vorbit și despre proiecte ambițioase cum ar fi trenuri speciale pentru ca pompierii să poată interveni în tunelurile feroviare, sisteme automate de avertizare în caz de vijelie sau în caz de caniculă, de exemplu, echipamente ultramoderne pentru căutarea și salvarea victimelor, nave dotate pentru stingerea incendiilor pe mare etc.
De la Detașamentul de Pompieri, Raed Arafat a plecat la Spitalul Municipal Câmpina.

21557 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 14.08.2017 17:22 Felicitari dl. Arafat !!! Ramaneti acelas Om de care avam nevoie .Si din pacate nu sunt multi ca dumneavoastra .

Actualitate

2929 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.

5967 vizualizari
13 dec. 2017 21:20

Rămas bun, Majestate!

Printre sutele de români care au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai în timp ce convoiul funerar trecea prin localitățile lor, în drum spre Castelul Peleș, s-au numărat și câteva zeci de câmpineni. La marginea DN1, pe pasarela metalică sau pe podul spre Poiana Câmpina, oamenii au așteptat coloana de mașini cu flori și steaguri tricolore, în semn de respect și prețuire pentru cel care a fost Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Alte stiri recente

2661 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

3101 vizualizari
14 dec. 2017 10:28

Câmpineanca Adela Tarpan s-a întors de la Marathon des Sables din Peru, unde a alergat pentru proiecte sociale destinate comunității locale

Adelaide Katerine Tarpan este o tânără câmpineancă, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", apoi a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. În prezent este director de dezvoltare la Romanian Angel Appeal, fundația care organizează, printre altele, Câmpina Open Montain Bike, competiție la face fondurile strânse sunt donate în beneficiul copiilor cu autism. De câteva zile, Adela s-a întors din Peru și ne-a împărtășit din experiența ei la maratonul din îndepărtatul deșert din America de Sud.