Pompierii câmpineni s-au trezit astăzi cu Raed Arafat în curtea detașamentului

Actualitate (Categoria articolului)

Surpriză mare pentru pompierii Detașamentului Câmpina, sâmbătă după-amiază. În curtea lor a intrat chiar Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonatorul structurilor pentru situații de urgență. A fost o vizită neanunțată (nici măcar șefii nu au știut), dar foarte plăcută. 

Raed Arafat a stat de vorbă cu pompierii câmpineni despre problemele lor, despre intervențiile la care participă, despre necesitățile instituției, a dorit să vadă dotările Detașamentului Câmpina, mașinile și echipamentele de intervenție. Precizăm faptul că, în următorii trei ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 600 milioane euro fonduri europene pentru dotarea întregului sistem de urgență la nivelul fiecărui județ în parte. Este vorba despre reparații și achiziții pentru structurile centrale și cele din teritoriu. Încă mai sunt județe în țară unde mașinile de pompieri sunt vechi de 25-30 de ani, iar în alte județe nici nu există autospeciale cu scară, pentru salvarea persoanelor aflate în imobile înalte. Raed Arafat a tot vorbit despre aceste lucruri în ultima vreme, dar a vorbit și despre proiecte ambițioase cum ar fi trenuri speciale pentru ca pompierii să poată interveni în tunelurile feroviare, sisteme automate de avertizare în caz de vijelie sau în caz de caniculă, de exemplu, echipamente ultramoderne pentru căutarea și salvarea victimelor, nave dotate pentru stingerea incendiilor pe mare etc.
De la Detașamentul de Pompieri, Raed Arafat a plecat la Spitalul Municipal Câmpina.

21440 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 14.08.2017 17:22 Felicitari dl. Arafat !!! Ramaneti acelas Om de care avam nevoie .Si din pacate nu sunt multi ca dumneavoastra .

Actualitate

3433 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1604 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.

Alte stiri recente

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3755 vizualizari
15 oct. 2017 12:56

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate şi clasament

Sâmbătă şi duminică au avut loc partidele din etapa a 9-a a Ligii A Prahova, la fotbal. Surpriza a venit de la Slănic, acolo unde "lanterna roşie" s-a impus cu un gol marcat în minutul 90+2. S-au marcat 23 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale oaspeţilor, numai două succese ale gazdelor şi o remiză. Iată rezultatele înregistrate şi clasamentul la zi: