Pompierii câmpineni s-au trezit astăzi cu Raed Arafat în curtea detașamentului

Actualitate (Categoria articolului)

Surpriză mare pentru pompierii Detașamentului Câmpina, sâmbătă după-amiază. În curtea lor a intrat chiar Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonatorul structurilor pentru situații de urgență. A fost o vizită neanunțată (nici măcar șefii nu au știut), dar foarte plăcută. 

Raed Arafat a stat de vorbă cu pompierii câmpineni despre problemele lor, despre intervențiile la care participă, despre necesitățile instituției, a dorit să vadă dotările Detașamentului Câmpina, mașinile și echipamentele de intervenție. Precizăm faptul că, în următorii trei ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 600 milioane euro fonduri europene pentru dotarea întregului sistem de urgență la nivelul fiecărui județ în parte. Este vorba despre reparații și achiziții pentru structurile centrale și cele din teritoriu. Încă mai sunt județe în țară unde mașinile de pompieri sunt vechi de 25-30 de ani, iar în alte județe nici nu există autospeciale cu scară, pentru salvarea persoanelor aflate în imobile înalte. Raed Arafat a tot vorbit despre aceste lucruri în ultima vreme, dar a vorbit și despre proiecte ambițioase cum ar fi trenuri speciale pentru ca pompierii să poată interveni în tunelurile feroviare, sisteme automate de avertizare în caz de vijelie sau în caz de caniculă, de exemplu, echipamente ultramoderne pentru căutarea și salvarea victimelor, nave dotate pentru stingerea incendiilor pe mare etc.
De la Detașamentul de Pompieri, Raed Arafat a plecat la Spitalul Municipal Câmpina.

21683 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 14.08.2017 17:22 Felicitari dl. Arafat !!! Ramaneti acelas Om de care avam nevoie .Si din pacate nu sunt multi ca dumneavoastra .

Actualitate

2275 vizualizari
24 feb. 2018 12:46

Câmpina plătește în 2018 aproape 900.000 euro rate și dobânzi la împrumuturile bancare

1 comentarii

În ultimii 12-13 ani, administrația locală câmpineană s-a tot împrumutat pe piața bancară internă, creditele luate fiind destinate exclusiv investițiilor. Că s-a procedat bine sau nu, aici poate exista o întreagă discuție, cu argumente pro și contra. Cert este că, în 2018, în fața unui buget dezechilibrat, care nu permite prea multe investiții, s-a luat în calcul inclusiv varianta unui nou împrumut bancar și s-a ajuns la concluzia că suma nu ar putea fi prea mare, deoarece municipiul Câmpina a ajuns destul de aproape de gradul maxim de îndatorare permis de lege. În 2018, administrația locală are de achitat la bănci rate, dobânzi și comisioane în valoare totală de 4,1 milioane lei, adică aproximativ 900.000 euro.

2806 vizualizari
23 feb. 2018 12:50

1,1 milioane lei, bugetul Clubului Sportiv Câmpina în 2018

5 comentarii

Odată cu bugetul municipiului pentru anul în curs, Consiliul Local a aprobat și bugetele instituțiilor subordonate, printre aceste numărându-se și Clubul Sportiv Câmpina. Pentru 2018, bugetul CS este de 1.138.500 lei, din care 176.500 veniturile proprii, iar 962.000 lei subvenția de la bugetul local.

Alte stiri recente

2671 vizualizari
24 feb. 2018 10:15

Anunțuri de angajare la firmele din Câmpina și împrejurimi

Anunțurile ne sunt trimise de firmele și instituțiile publice care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.

3747 vizualizari
23 feb. 2018 11:12

2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.