Pompierii câmpineni s-au trezit astăzi cu Raed Arafat în curtea detașamentului

Actualitate (Categoria articolului)

Surpriză mare pentru pompierii Detașamentului Câmpina, sâmbătă după-amiază. În curtea lor a intrat chiar Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonatorul structurilor pentru situații de urgență. A fost o vizită neanunțată (nici măcar șefii nu au știut), dar foarte plăcută. 

Raed Arafat a stat de vorbă cu pompierii câmpineni despre problemele lor, despre intervențiile la care participă, despre necesitățile instituției, a dorit să vadă dotările Detașamentului Câmpina, mașinile și echipamentele de intervenție. Precizăm faptul că, în următorii trei ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 600 milioane euro fonduri europene pentru dotarea întregului sistem de urgență la nivelul fiecărui județ în parte. Este vorba despre reparații și achiziții pentru structurile centrale și cele din teritoriu. Încă mai sunt județe în țară unde mașinile de pompieri sunt vechi de 25-30 de ani, iar în alte județe nici nu există autospeciale cu scară, pentru salvarea persoanelor aflate în imobile înalte. Raed Arafat a tot vorbit despre aceste lucruri în ultima vreme, dar a vorbit și despre proiecte ambițioase cum ar fi trenuri speciale pentru ca pompierii să poată interveni în tunelurile feroviare, sisteme automate de avertizare în caz de vijelie sau în caz de caniculă, de exemplu, echipamente ultramoderne pentru căutarea și salvarea victimelor, nave dotate pentru stingerea incendiilor pe mare etc.
De la Detașamentul de Pompieri, Raed Arafat a plecat la Spitalul Municipal Câmpina.

21197 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 14.08.2017 17:22 Felicitari dl. Arafat !!! Ramaneti acelas Om de care avam nevoie .Si din pacate nu sunt multi ca dumneavoastra .

Actualitate

1718 vizualizari
20 aug. 2017 13:23

Pe Strada Tineretului din Câmpina... îmbătrânești în așteptarea asfaltului

Da, știm, nu doar pe Tineretului se întâmplă asta, ci și pe multe alte străzi din Câmpina. Dar Tineretului este un caz aparte, pentru că aici nu există probleme legate de lucrările de canalizare, așa cum există în alte locuri. Aici, în schimb, a fost reabilitată conducta de apă, lucrare care a durat mai bine de un an. Apoi locuitorii au rămas în așteptarea asfaltului, care n-a mai venit.

1824 vizualizari
20 aug. 2017 12:18

O delegație a Primăriei Câmpina va fi prezentă la "Ziua Orașului Cimișlia", în Republica Moldova

Pe 28 august este Ziua Orașului Cimișlia, localitate din Republica Moldova cu care municipiul Câmpina este înfrățit de doi ani și jumătate. A devenit o tradiție ca reprezentanți ai administrațiilor publice din cele două localități să participe la evenimentele organizate dincoace și dincolo de Prut. Prin urmare și în acest an Primăria Câmpina va onora invitația fraților din Cimișlia și va avea reprezentanți la manifestările dedicate împlinirii a 397 de ani de atestare documentară a orașului din Republica Moldova.

Alte stiri recente

3013 vizualizari
20 aug. 2017 12:53

Liga A Prahova. Etapa 1. Rezultate

Vineri după-amiază a debutat o nouă ediţie a Ligii A Prahova la fotbal, o competiţie în care municipiul Câmpina nu este reprezentat. Primul meci al rundei a avut loc la Boldeşti. Sâmbătă după-amiază s-au desfăşurat alte trei partide, etapa încheindu-se duminică dimineaţă. S-au marcat 34 goluri şi s-au consemnat trei victorii ale oaspeţilor.

3669 vizualizari
18 aug. 2017 15:44

Incendiu la Poiana Câmpina. O casă bătrânească, distrusă de foc

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la o casă din comuna Poiana Câmpina, în satul Pietrișu, la numărul 187. Fiind o casă veche, bătrânească, din lemn și paiantă, focul s-a extins repede. Două echipaje de pompieri au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului.