Prefectura ne dă dreptate și cere administrației câmpinene revocarea articolului prin care obligă firmele deținătoare de rețele să dea anunțuri doar la radio

Actualitate (Categoria articolului)

În Hotărârea 111/iulie 2017 a Consiliului Local Câmpina există o prevedere incredibilă din punctul nostru de vedere și, mai grav, ilegală. Este vorba despre Regulamentul privind lucrările tehnico-edilitare și de refacere a infrastructurii, lucrări care se execută pe domeniul public și privat al municipiului Câmpina de către firmele care dețin rețele (apă, gaze, energie electrică, telefonie, cablu). La art.5, al.6 din acest regulament se menționează faptul că beneficiarul trebuie să aducă la cunoștință publică, "prin mijloace mass-media obligatoriu audio", lucrările pe care le execută.

Așa cum am scris și la momentul respectiv, nu ni se pare nici morală și nici legală o astfel de prevedere. De când are dreptul o administrație publică locală să impună unei societăți comerciale la ce fel de organ mass-media să-și dea anunțurile? Interesul unei administrații publice ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informați cu privire la lucrările care se desfășoară pe domeniul public și nu să facă discriminare între organele mass-media și nici să oblige firmele să colaboreze cu un post local de radio (există și contravenții prevăzute în regulament). Poate sunt cetățeni care nu ascultă radio, poate sunt cetățeni care citesc presa scrisă tipărită sau citesc presa online. 
Înțelegem că deranjăm administrația locală cu articolele noastre critice. Înțelegem și că există o parte a presei agreată mai ales la nivelul Primăriei Câmpina. Dar de aici și până la a obliga niște societăți comerciale să furnizeze anunțuri într-o direcție dorită de administrația locală e cale lungă. Corect ar fi fost mass-media locală și atât, iar firmele să aleagă singure cu cine colaborează.

Noi am considerat că s-a făcut un abuz și am sesizat Prefectura Prahova și alte instituții abilitate. Iar ieri am primit răspunsul de la Prefectură, în care, normal, ni se dă dreptate. Pentru că avem dreptate. Și pentru că administrația locală a mers, deja, mult prea departe comițând o astfel de ilegalitate. Potrivit Prefecturii Prahova, art.5, al.6 din HCL 111/2017 este nelegal. Prefectul județului a solicitat Consiliului Local Câmpina revocarea alineatului respectiv, în caz contrar hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se desființarea parțială a acesteia. (facsimil adresă Prefectură)
Precizăm că proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi și a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local. Suntem convinși că unii consilieri nici nu au citit regulamentul. Alții l-au citit și fie au înțeles, dar au tăcut, fie nu au înțeles că votează o ilegalitate. Și pentru a vă convinge că noi am înțeles exact despre ce e vorba, mai precizăm că în textul regulamentului se menționează "mijloace mass-media obligatoriu audio", iar în avizul de spargere a carosabilului (pe care trebuie să-l obțină deținătorii de rețele) apare mențiunea "mass-media - radio și televiziunea locală"...

7337 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.09.2017 12:27 Ha! Na! Hâc! Primăria a călcat pe bec! Iar.
  • Sabina 08.09.2017 15:55 Va felicit! Demonstrați ca se poate! Dacă ar face mai mulți ceea ce faceți voi, poate nu ar fi totul pierdut!
  • Driver 08.09.2017 20:38 Probabil ca aceste atitudini au fost insusite dupa o pregatire temeinica cu liderul din Coreea de Nord.In momentul de fata nu e prea mult de facut cu administratia actuala,decat asteptat anul alegerilor locale,si actuala administratie trimisa la groapa de gunoi al istoriei.
  • Aurica 09.09.2017 11:34 Felicitari ca v-ati tinut de capul lor si nu i-ati lasat! Asa ar trebui sa facem toti de fiecare data, si atunci nu ar mai avea tupeul pe care l-au capatat! Ar trebui sa aiba o ultima firimitura de decenta si sa plece!

Actualitate

1076 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1123 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

856 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

359 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.