Realizarea unor locuințe practice și relativ ieftine a reprezentat întotdeauna o temă, o provocare pentru cei care doresc să vină cu ceva nou în acest domeniu. Se întâmplă și la Câmpina, unde arhitectul Alexandru Anghel finalizează în aceste zile prototipul unei case modulare, care ar putea avea mare succes pe piața imobiliară.
Nu este prima dată când Grinseg Construct, firma pe care o conduce Alexandru Anghel, se implică într-un asemenea proiect. În 2014, a participat la realizarea unui alt prototip, cel al aşa-numitei „case-evantai” proiectată de un colectiv de profesori de la Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iaşi, coordonat de Alexandru Stănilă.
Acum, Alexandru Anghel a decis să realizeze pe cont propriu un alt prototip, transformând un container de 14,7 mp într-o locuinţă sau chiar într-un spaţiu comercial de aproximativ 40 mp. „În februarie anul trecut, atunci când în România se discuta intens despre refugiați, m-am gândit că aceştia vor avea nevoie de locuinţe. Aşa am ajuns la acest prototip care, pe măsură ce lucrurile au evoluat, poate fi folosit atât ca locuinţă de vacanţă, de necesitate, locuință socială, cât şi ca spaţiu comercial. De altfel, imediat ce prototipul va fi gata, împreună cu un partener, vom amplasa acest container pe DN1, la intrarea în comuna Băneşti, unde va funcţiona un spaţiu comercial şi de alimentaţie. Spaţiul are dimensiunea standard a unui container 2,5 m x 6 m şi se desface în module telescopice, ajungând la o suprafaţă utilă totală de aproximativ 40 mp, cu living, bucătărie, dormitor şi baie, dar şi o mică terasă exterioară. Spaţiul este hidro şi termoizolat, se poate conecta foarte uşor la toate utilităţile necesare şi, în funcţie de cerinţe, poate fi îmbunătăţit. Un model standard costă undeva în jurul a 14.000 euro”, ne-a declarat Alexandru Anghel. (video)
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.