Protestele continuă. După "Acolo este țara mea" și tricolorul uman, urmează "steagul UE și revoluția luminii"

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 5 februarie, la Sibiu, peste 20.000 de oameni au cântat "Acolo este țara mea" (video), melodia lui Tudor Gheorghe, devenită imn al protestatarilor. Pe 12 februarie, la București, 60.000 de oameni au format un impresionant tricolor uman. Pe 26 februarie, duminică, în Piața Victoriei, se anunță un nou protest de amploare, de această dată manifestanții intenționând să creeze cel mai mare steag al Uniunii Europene.

"Continuăm în același stil pașnic și creativ, care ne-a făcut remarcați peste hotare. Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine. România NU este divizată, România este UNITĂ! Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare steag al Uniunii Europene", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului "Operațiunea steagul UE și revoluția luminii". Manifestanții vor să creeze din hârtii albastre, luminate cu lanterne sau telefoane mobile, steagul UE și se mobilizează pe rețelele de socializare.
"Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului, a spus într-un mod indirect că ar fi mai bine să ieșim din UE. Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, face întâlniri pe ascuns cu ambasadorul Rusiei. Nu știm exact ce direcție își doresc ei pentru România, dar noi, cei care o sa ieșim duminică în Piața Victoriei, dorim să transmitem un mesaj clar pentru Europa", se arată în mesajul postat pe Facebook.

5208 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1099 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1145 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1306 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1006 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.