Câmpina, orașul mierii

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, la Casa Tineretului din Câmpina se desfășoară cea de-a XI-a ediție a Târgului Mierii. Peste 130 de apicultori individuali sau reprezentanți au unor firme de profil participă la manifestare, iar organizatorii estimează că, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, vor veni aproape 15.000 de vizitatori.

Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar alături de reprezentanții administrației locale și Asociației Apicole Valea Prahovei s-au aflat și membrii delegațiilor de la Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități cu care Câmpina este înfrățită. De altfel, de la Cimișlia au venit și apicultori care au avut un stand propriu în cadrul Târgului Mierii. Standuri sunt amenajate peste tot, la parterul Casei Tineretului, la etaj, pe tot platoul din faţa instituției și în parcarea din spatele acesteia. Iar produsele apicole se găsesc aici în cantități mari și în tot felul de sortimente. Sunt peste 30 de sortimente de miere, de la cea obișnuită, de tei, salcâm sau polifloră, până la sortimente mai puțin cunoscute: miere de pădure, de prun, de mentă, albăstrele, păducel sau sânziene. Mierea poate fi cumpărată și cu fagure sau în diverse combinații cu migdale, nuci, cătină sau diverse fructe. Nu lipsesc nici tinctura de propolis (un produs foarte căutat de vizitatorii târgului), polenul, lăptișorul de matcă, siropurile sau produsele cosmetice pe bază de miere.

Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă Valea Prahovei în parteneriat cu administrația locală câmpineană, Consiliul Județean Prahova și mai mulți sponsori privați. De la bugetul Câmpinei, pentru această manifestare s-au alocat 23.000 lei.

9748 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1471 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2765 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

409 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

380 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.