Accident cu trotineta electrică, în centrul Câmpinei, pe scările de la o unitate bancară

Social (Categoria articolului)

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc seara trecută, în centrul municipiului Câmpina. Un bărbat de 62 de ani a căzut cu trotineta electrică pe scările de la BCR. Bărbatul s-a accidentat destul de grav și a fost transportat la spital.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală Câmpina, bărbatul a venit dinspre parcarea din spatele BCR și a încercat să coboare scările pe trotinetă, moment în care s-a răsturnat. Echipajul medical de la ambulanță i-a acordat primele îngrijiri, apoi a fost transportat la spital. Se pare că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările în acest caz sunt efectuate de Poliția Municipală Câmpina. În privința trotinetelor electrice, care prind tot mai mult teren și la noi, reprezentând o metodă alternativă de deplasare mai ales în orașele aglomerate, legislația în vigoare este destul de lacunară. Iar în lipsa unor reguli clare, oamenii circulă cu trotineta pe unde pot, fie pe carosabil, fie pe trotuare. De cele mai multe ori, polițiștii rutieri ridică din umeri sau tratează problema ca în cazul mopedelor, dar în curând problema va fi reglementată legal, pentru că Poliția Română anunță că se lucrează la modificarea legislației și introducerea unor prevederi legate și de... trotinete. Indiferent cum va fi modificată legislația, probabil că scările nu vor fi luate în calcul la căi de rulare.

6067 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea 23.07.2018 07:27 Unde nu-i cap... Dar ce cauta un om de 62 de ani cu trotineta pe rampa?!
  • Bogdan 14.09.2018 09:42 Informatia ca "legislația în vigoare este destul de lacunară. Iar în lipsa unor reguli clare, oamenii circulă cu trotineta pe unde pot, fie pe carosabil, fie pe trotuare" ESTE GRESITA!!! Legislatia e foarte clara in aceasta privinta. Informati-va inainte sa scrieti un articol. Faptul ca nu cunoasteti legea nu va impiedica sa va informati. Pe scurt trotinetele (elextrice cel putin, ca despre asta e vorba) sunt considerate vehicule si trebuiesc conduse pe partea carosabila (si nu pot fi asociate biciletelor) iar anumite trotinete electrice sunt considerate mopede si trebuiesc inregistrate si conduse pe partea carosabila, iar cel care manevreaza un astfel de vechicul are calitatea de conducator de vehicul si trebuie sa stie cum sa circule pe drumurile publice si cunoasca legislatia rutiera. Faptul ca lumea e ignoranta si nu cunoaste legislatia in vigoare si nici nu se intereseaza nu ii scuteste te sanctiunile care survin in urma unui accident. (e ca si cum ai face pe prostul si ai zice ca nu stii ca e ilegal sa jefuiesti o banca, chiar daca nu stii asta nu inseamna ca nu o sa faci inchisoare pentru furt). De asemnea si soferii cand vad pe carosabil astfel de vehicule ar trebui sa stie ca drumul e public si pe el pot circula orice tip de vehicul (conform legislatiei desigur) si daca vad un vehicul care arata mai cidat nu inseamna ca e in ilegalitate (deoarece sunt soferi care nu pastreaza o distanta laterala suficienta si unii chiar incearca sa ii scoata de pe partea carosabila (da au fost cazuri de astfel de "soferi" inconstienti). Raspuns oficial de la Inspectoratul General al Politiei Romane Directia Rutiera https://weareelectric.ro/wp-content/uploads/2018/08/2824161-WeAreElectric.RO-W-1.pdf

Social

675 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

2432 vizualizari
18 oct. 2018 21:25

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu

Câmpina s-a mândrit multă vreme cu statutul de oraș cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori. Nu știe nimeni cât de actuală mai este această statistică, dar toată lumea cunoaște și recunoaște că în Câmpina au fost și încă mai sunt dascăli de mare valoare. Unul dintre aceștia este profesorul Ion Bălu.

Alte stiri recente

3316 vizualizari
18 oct. 2018 10:07

Razie a Poliției pe DN1, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești

UPDATE - La acțiunea de astăzi au fost controlate 94 de autovehicule și s-au aplicat 61 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.927 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru nerespectarea vitezei legale - 48.

La această oră, Poliția desfășoară o razie de amploare pe DN1, în mai multe zone dificile din punct de vedere al traficului, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești.

9134 vizualizari
18 oct. 2018 09:56

Salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, cu sporurile și indemnizațiile aferente

3 comentarii

Asemeni instituțiilor din administrația locală și județeană, spitalele de stat trebuie să facă publice salariile angajaților, de două ori pe an, la finalul lunilor martie și septembrie. Vă prezentăm în continuare veniturile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, adică salarii de bază (brute), sporuri, gărzi și indemnizație de hrană, cu precizarea că, în sistemul sanitar, majorările salariale au intrat în vigoare începând cu 1 martie 2018.