Cum explică Florin Frăţilă, președintele Comisiei de Sport a Consiliului Local, scandalul dintre CS Câmpina şi HM Junior

Actualitate (Categoria articolului)

De la izbucnirea scandalului dintre CS Câmpina și HM Junior, președintele Comisiei de Sport a Consiliului Local Câmpina, Florin Frățilă, a evitat să se pronunțe asupra subiectului și nici nu a mai participat la toate acțiunile CS-ului, așa cum se întâmpla înainte. I-am cerut un punct de vedere referitor la acest conflict, având în vedere faptul că este unul dintre cei care au susținut colaborarea (asocierea) CS Câmpina - clubul înființat de administrația locală cu HM Junior - un club privat, reprezentat de antrenorul Mircea Hagianu.

Iată declaraţia preşedintelui Comisiei de Sport, Florin Frăţilă:
“După părerea mea, este vorba de un conflict artificial generat de oameni care nu mai vor ori nu mai au posibilitatea să își respecte cuvântul dat și caută orice soluție pentru a arunca vina în spatele partenerului alături de care au plecat la drum în bună înțelegere. Altfel nu se explică atitudinea ostilă a celor de la H.M. Junior care, după un an de bună colaborare cu C.S. Câmpina, refuză sistematic să respecte clauzele unui contract, solicitând post factum despăgubiri financiare în plan sportiv pentru un lot de juniori A cedat în anul 2016 clubului municipalității, în schimbul căruia au primit acces gratuit pe terenul sintetic de fotbal, timp de un an, pentru toate grupele de copii aflate în pregătirea domnului Mircea Hagianu. 
Cu alte cuvinte conducerea H.M. Junior s-a răzgândit după un an de colaborare, vrea o dublă plată (gratuitate la terenul sintetic de fotbal și, mai nou, bani pentru indemnizația de formare sportivă) în schimbul jucătorilor cedați în anul 2016. Dar  refuză să cedeze cel de-al doilea lot de juniori A prevăzut în contract (avea această obligație până la data de 30 iunie 2017 și nu s-a întâmplat nici în ziua de azi), lot care ar fi adus încă un an de acces gratuit pe terenul sintetic pentru toate grupele de copii de la H.M. Junior și cu toate astea se victimizează și ripostează vehement împotriva deciziei legitime a Comitetului Director al C.S. Câmpina (partener care a respectat toate clauzele contractului) de a interzice accesul gratuit sportivilor de la H.M. Junior, începând cu 1 august 2017, pe terenul sintetic. Din câte înțeleg, cam așa stau lucrurile.
Cum s-a ajuns aici, greu de înțeles! Pot, în schimb, să mă duc cu gândul la un cumul de factori. În primul rând, faptul că Secția de fotbal a C.S. Câmpina s-a dezvoltat destul de repede și bine, atât la nivel de copii, cât și la nivel de juniori A – C.S.C a câștigat campionatul județean și a ajuns, în premieră, în fazele semifinale naționale (aici trebuie recunoscut și meritul lui M. Hagianu), cred că a născut invidia și de aici desele tamponări între antrenorii celor două cluburi. În al doilea rând, cred că H.M.-ul, nemaiavând juniori A pe care să-i cedeze C.S.C-ului conform contractului, în anul doi de colaborare, a preferat să creeze un scandal în loc să discute deschis acestă problemă cu partenerii de la C.S.C. În al treilea rând, mai cred că domnul Mircea Hagianu, altfel unul dintre cei mai buni antrenori de copii din județ, n-a fost bine sfătuit atunci când s-a hotărât să încalce, fără niciun temei, contractul cu C.S.C și să-și dea singur peste picioare. 
În ceea ce mă privește nu înțeleg logica acestor oameni care au ales să dinamiteze, fără niciun motiv serios, un proiect sportiv care ar fi putut aduce, pe termen mediu și lung, multe beneficii fotbalului câmpinean și mai ales copiilor ce vor să se inițieze în tainele sportului rege. Din păcate, în urma acestui conflict au de suferit copiii legitimați la H.M. Junior, care nu au nicio vină, iar asta ar trebui să le dea de gândit celor care au generat toată povestea. În fond, atât C.S. Câmpina cât și H.M. Junior au un scop comun și anume acela de a crește noile generații de fotbaliști câmpineni. Cred că ăsta a și fost motivul parteneriatului între cele două cluburi. Nu știu cum se va încheia această dispută a orgoliilor, dar sper să se demonstreze că C.S. Câmpina a fost de bună credinţă în tot acest parteneriat și astfel lucrurile să intre cât de curând pe făgașul normal, în beneficiul copiilor și tinerilor. 
Referitor la afirmațiile domnului Mircea Hagianu cum că eu nu aș fi fost de acord cu venirea domniei sale la C.S. Câmpina, în calitate de antrenor, țin să-i reamintesc faptul că a fost ofertat printre primii pentru preluarea unei grupe de copii, având în vedere că este un instructor cu experiență și are calificare acreditată de Federația Română de Fotbal. A refuzat pe motiv că nu poate să renunțe la grupele pe care le are în pregătire la H.M. Junior, neavând voie să antreneze simultan la ambele cluburi. Dumnealui știe bine acest lucru și nu cred că are rost să comentez mai mult pe această temă! La supărare, domnul Mircea Hagianu spune multe, îl știm cu toții de ani de zile! Până la începutul verii îmi mulțumea, necontenit, pentru tot sprijinul din ultimii ani, azi mă arată cu degetul. Ce să mai zic! Ii doresc succes în continuare și cine știe poate că, într-o zi va realiza că a greşit”. 

 

Noi mai dorim să precizăm un singur lucru. În privinţa conflictului dintre CS Câmpina şi HM Junior Câmpina, conflict ajuns pe masa Comisiei pentru Statutul şi Transferul Jucătorului din cadrul AJF Prahova, la termenul din 24 august am avut parte de o amânare. Aceasta a fost solicitată de CS Câmpina, după ce a decis să fie reprezentată în faţa comisiilor AJF de un avocat – Vasile Dumitrescu, amânarea fiind solicitată tocmai pentru ca noul reprezentant al CS Câmpina să poată lua la cunoştinţă despre toate actele din această speţă. AJF Prahova nu a anunţat până la acest moment o nouă dată pentru conflictul dintre CS Câmpina şi HM Junior. Reamintim că HM Junior a solicitat plata grilei de formare pentru jucătorii cedaţi anul trecut către CS Câmpina, solicitând clubului administraţiei locale nu mai puţin de 67.000 lei.

4717 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 28.08.2017 20:22 Florin Fratila/CSC,nici macar voi nu credeti ce spuneti!!!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • Dan 28.08.2017 21:35 Acum că avem și declarația domnului Frăţilă, se poate face o sesizare la DNA pentru că au creat un prejudiciu permițând accesul gratuit pe teren, contrar hotărârii de consiliu local. Tot comitetul director trebuie să dea cu subsemnatul.
  • Vali 28.08.2017 22:02 Foarte urat ce se intampla la campana! Csm _ul ar trbuii sa si creasca copii,nu sa se bucure la manca unui om care al facut ceva pt fotbalul campinean.Asa nu ajutam fotbalul romanesc!
  • Manolache Remus 28.08.2017 22:07 Hagianu Mircea nu mai are calitate decat de antrenor...nu mai e in administratia clubului....la un conflict solutionat de AJF PRAHOVA...nu s-a prezentat.....dar e un mare antrenor...respect....poate se va face dreptate....adevarata dreptate!!
  • Poghita Popescu 28.08.2017 22:17 Va rog sa nu stergeti inregistrarea pe care o aveti cu aceasta declaratie a lui Fratila! In mod cert, va fi ceruta la un moment dat de anumite institutii ale statului, pentru ca avem in fata un autodenunt. S-a incalcat flagrant hotararea Consiliului Local, precum si regulamentul privind desfasurarea activitatii CSC. Fratila, Stoica, precum si membrii Comitetului Director al CSC vor da sigur cu subsemnatul!
  • Alexandru 29.08.2017 12:30 bai ... de consilieri .. ce proiect pe termen lung ?? cate echipe ati facut in Campina doar sa spalati bani prin ele ? cate echipe ati facut si au durat 3 4 ani dupa care s-au dizolvat ? sunte-ti o ... care va ganditi doar la binele buzunrului vostru pe termen lung....

Actualitate

425 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

179 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

188 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

428 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.