Câmpina, România 100. Unitatea de pompieri, ieri și astăzi

Social (Categoria articolului)

Primele informații despre pompierii câmpineni datează din anul 1900 când, potrivit unor documente vechi, la Câmpina existau cinci pompieri conduși se un sergent major. În anul 1925, la Câmpina exista deja Secția de Pompieri, care funcționa în Cazarma "13 Septembrie" (o puteți vedea într-o fotografie din anii '30).

În 1950, documentele atestă existența Companiei de Pompieri Câmpina, denumire sub care a funcționat mulți ani, până la 1 mai 1998, când a devenit Detașamentul de Pompieri Câmpina, așa cum se numește și astăzi. Din 2004, detașamentul de la Câmpina face parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al Județului Prahova. Clădirea veche nu mai există astăzi, în locul său fiind construit actualul sediu al pompierilor câmpineni. În prezent, Detașamentul de Pompieri Câmpina este condus de locotenent colonel Vicențiu Năstase.
Precizăm că fotografia veche am preluat-o din volumul "Istoria pompierilor militari din România", iar fotografiile actuale - de la ISU Prahova.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre
Câmpina, România 100. Băcănia "La cocoş" de ieri, Parcul "Regele Mihai I" de azi
Câmpina, România 100. Vila Sava, de ieri, Grădiniția nr. 9 de astăzi

3276 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1344 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4032 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

581 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2899 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.