Consiliul Local Câmpina a aprobat finanțarea pentru Târgul Mierii 2017

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - La aproximativ trei ore după ședința CL Câmpina, de pe pagina de Facebook a Târgului Mierii Câmpina a fost retras anunțul privind suspendarea evenimentului. Ceea ce înseamnă că Târgul Mierii va avea loc la Câmpina, în perioada 24-26 februarie.

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în această seară în ședință extraordinară pentru a aproba finanțarea Târgului Mierii - ediția 2017, dar și câteva reglementări noi cu privire la această acțiune despre care s-a tot discutat în ultima perioadă.

Concret, consilierii câmpineni au aprobat în unanimitate alocarea a 24.000 lei de la bugetul local pentru Târgul Mierii, dar prin Casa Tineretului, nu direct Asociației Apicole Valea Prahovei. De asemenea, au aprobat instituirea unei taxe speciale de 8.000 lei, pe care organizatorul va trebui să o plătească pentru utilizarea bunurilor proprietate publică pe perioada desfășurării acestei manifestări. Este vorba despre spațiile din Casa Tineretului (sala mare și sală mică, holurile de la parter și etaj, restaurantul), platoul adiacent Casei Tineretului, precum și parcările din fața și din spatele instituției. Este prima dată când se percepe o astfel de taxă, iar decizia a fost luată pentru a se intra în legalitate. Până acum, aceste spații erau puse gratuit la dispoziția Asociației Apicole Valea Prahovei, care le închiria participanților la manifestare.

Banii alocați de la bugetul local pentru Târgul Mierii vor fi utilizați pentru:
- Promovarea evenimentului la Radio România Actualități, un post de radio comercial și un post local de televiziune (9.000 lei)
- 2.500 doze de miere pentru copii (1.650 lei)
- Albinuța Nina, mascota evenimentului (550 lei)
- Afișe, invitații, bannere, diplome (5.800 lei)
- Catalog prezentare Câmpina - Târgul Mierii 2017 (4.000 lei)
- Concepție grafică materiale (1.500 lei)
- Cazarea și masa delegației de la Cimișlia care va participa la Târgul Mierii (1.500 lei)

Cu privire la Târgul Mierii, în ultima perioadă au existat mai multe runde de discuții între reprezentanții administrației locale și Mihai Apostolescu, președintele Asociației Apicole Valea Prahovei. În cadrul acestor întâlniri s-a stabilit ceea ce v-am redat mai sus, adică prevederile proiectului de hotărâre pentru ședința extraordinară. Numai că, la ședința din această seară, Mihai Apostolescu a venit cu o nouă solicitare de finanțare, de 57.200 lei pentru promovarea evenimentului, lucru care a creat o anumită nemulțumire în rândul celor prezenți la ședință. Vă redăm câteva puncte de vedere:
Primarul Horia Tiseanu: "Domnule Apostolescu vine acum, la începutul acestei şedinţe, şi ne pune pe masă o documentaţie prin care ne cere 57.200 lei pentru promovarea acestui eveniment. Diferenţa faţă de ceea ce se discutase iniţial mi se pare uriaşă şi nu cred că suntem în târg la Istanbul să mai venim să mai cerem şi tot aşa. Mie mi se pare că în cazul acesta, prestigiul Consiliului Local este şifonat".
Consilierul local Cătălin Minea: "Am discutat cu reprezentanţii mai multor asociaţii apicole, care mi-au spus că acest târg nu are practic nevoie de nicio promovare, pentru că oricum cei din domeniu ştiu de el şi participă. Aşa că eu consider că suma alocată prin proiect este suficientă şi să rămânem la această variantă".
Consilierul local Dragomir Enache: "Este total forţat ce se întâmplă şi nu mi se pare deloc în regulă. După ce ne-am întâlnit în mai multe rânduri şi am convenit asupra unor aspecte, acum apar alte solicitări şi alte sume. Ce înseamnă asta?!".
Secretarul Paul Moldoveanu: "Ştiţi că de obicei nu intervin în discuţiile din jurul proiectelor, dar de această dată sunt total nedumerit de diferenţele între ceea ce am discutat şi ceea ce ni se cere acum. Iniţial, ni s-au solicitat 9.000 lei pentru promovarea evenimentului, acum se vine cu o sumă de aproape 10.000 euro numai pentru publicitatea la acest eveniment. Personal, în faţa acestei situaţii, cred că domnul Apostolescu nu doreşte să mai facă acest târg la Câmpina şi înseamnă că până acum noi am muncit degeaba!"
Consilierul local Ion Petrescu: "Este total neserios ceea ce se întâmplă prin această nouă cerere a domnului Apostolescu, iar eu cred că dumnealui nu urmăreşte decât să obţină un profit cât mai mare, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, când nu ne-a adus nicio justificare privind sumele cheltuite".
Consilierul local Adrian Dochia: "10.000 euro pentru promovarea Târgului Mierii?! Mă scuzați, dar noi nu ne permitem să dăm atâția bani pentru promovarea unei manifestări culturale. Iar dintre toate manifestările care au loc la Câmpina și pe care le finanțăm cu bani de la bugetul local, Târgul Mierii este cea mai puțin culturală și mai mult comercială".

Mihai Apostolescu a explicat în cadrul ședinței de ce este importantă reclama la Radio România Actualități și Trinitas, dar a vorbit și despre celelalte cheltuieli pentru eveniment (video), însă consilierii au aprobat proiectul în forma inițială, cu 24.000 lei alocare bugetară în 2017.

6949 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion campineanul 06.02.2017 21:10 Un domn consilier cerea si paza si protectie, "stiati ca sunteti obligat sa incheiati un contract cu osocietate specializata" pentru asta nu se mai aloca bani de la buget?
  • George George 06.02.2017 21:53 Luarile de pozitie ale consilierilor sunt anemice si fara continut ca de obicei.Si 6 mii de euro sunt bani multi pt mare parte a populatiei ce nici macar nu viseaza decat la saracie,atat timp cat acesti bani nu aduc nimic la buget .Orice producator plateste sa fie vizibil si sunt multe posibilitati atata timp cat exista comunicare online.In final nu se intelege ce castiga populatia orasului ,banii provin din taxe si impozite ale enoriasilor .
  • ION 07.02.2017 12:57 Lasati ca facem carti din banii Consiliului Local, pe care nu le citeste nimeni... ca asta e promovare culturala, nu gluma... si poate vreun simpozion, ceva... Nu-I asa d-lor Fratila, Dula si Dochia? Mosilor....

Actualitate

4319 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

1 comentarii

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

3271 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

1 comentarii

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

212 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

302 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).