Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.

Acţiunea constă într-un marş la care vor participa toţi cei 650 de elevi ai Școlii Centrale, alături de cadre didactice şi părinţi însoţitori. Pentru a încuraja transportul nepoluant, copiii se vor deplasa cu bicicletele, rolele sau trotinetele pe traseul Şcoala Centrală - Strada 1 Decembrie 1918 - Bd. Carol I (între Notariate şi Hotelul "Muntenia") - Strada Mihail Kogălniceanu - Strada B.P. Hasdeu - Calea Doftanei - Şcoala Centrală. Se va merge în coloană, pe carosabil, pe o singură bandă de mers, sub supravegherea cadrelor didactice și, bineînțeles, agenților de poliție.
Despre acest eveniment, directorul Şcolii Gimnaziale Centrale, prof. Florentina Dumitraşcu, ne-a declarat: "Vom defila utilizând diferite mijloace de transport pentru a atrage atenţia opiniei publice cu privire la transportul sustenabil, pentru că s-au înmulţit foarte mult autoturismele, foarte mulţi oameni le utlizează, poluarea este în creştere, iar mediul devine neprielnic sănătăţii noastre". (video)
Marşul elevilor de la Şcoala Centrală Câmpina va începe vineri, la ora 11.00 și se va încheia în jurul orei 12.30.

5281 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 21.09.2018 15:33 Multumim Poliției Locale si Politiei Naționale pentru tot sprijinul! Intr-adevăr o manifestare f. Frumos organizata, in care ,,copiii''au fost principala grija. Recomand ca astfel de evenimente si colaborări cu instituțiile statului sa mai existe. Dna Dumitrașcu sperăm ca asta e doar inceputul!!!

Actualitate

2935 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.

2855 vizualizari
19 oct. 2018 20:47

Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

2 comentarii

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Alte stiri recente

646 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

1362 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei.