Consilierii județeni au fost validați în funcție. Printre ei și cei doi câmpineni - Rodica Papuc și Marian Nistor

Actualitate (Categoria articolului)

La această oră, la Palatul Administrativ din Ploiești se desfășoară ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova. Consilierii aleși au fost deja validați în funcție și au depus jurământul. Printre ei se numără și doi câmpineni, ambii reprezentând Partidul Național Liberal - Rodica Papuc și Marian Nistor.

Cel de-al treilea câmpinean ales în CJ Prahova, Adrian Pițigoi (PMP), a renunțat la mandatul de consilier județean pentru cel de consilier local și pentru funcția de viceprimar al municipiului Câmpina. În locul său, în Consiliul Județean a intrat Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova, cea care astăzi ar putea fi aleasă vicepreședinte al CJ. 
Ședința de la Ploiești se desfășoară într-o anumită stare de tensiune din cauza precedentului creat la ședința Consiliului Local Ploiești, unde nu a fost respectată legea în privința votului secret la alegerea viceprimarilor. Consilierii alianței PSD - ALDE - PMP au fost obligați de liderii lor să-și arate buletinul de vot la ieșirea din cabină, înainte de introducerea acestuia în urnă. Liberalii se tem că același lucru se va întâmpla și astăzi, la alegerea președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean. Urmează momentul cel mai important, cel al alegerii președintelui Consiliului Județean Prahova, funcție pentru care există doi candidați - Bogdan Toader (PSD, susținut și de ALDE și PMP) și Iulian Dumitrescu (PNL). Vom reveni.

4836 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

562 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

249 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

116 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

681 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.