Un angajat al Primăriei Câmpina se va ocupa de identificarea beneficiarilor programului "Fiecare copil la grădiniță"

Social (Categoria articolului)

Pentru a-i stimula pe părinți să-și trimită copiii la grădiniță, Guvernul a hotărât să acorde familiilor defavorizate tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună. Administrațiile locale sunt cele care trebuie să identifice beneficiarii acestor tichete, iar Consiliul Local Câmpina a decis ca de această problemă să se ocupe un angajat al Primăriei. Este vorba despre Cleopatra Trestianu, expert local pentru romi în cadrul Serviciului de Asistență Socială.

S-a luat această decizie pornind de la ideea că majoritatea beneficiarilor din Câmpina vor fi de etnie romă. Conform legii, se acordă tichete sociale pentru copiii au între 3 și 6 ani, nu lipsesc de la grădiniță și provin din familii al căror venit lunar este de 284 lei pe membru de familie. Cleopatra Trestianu va trebui să identifice beneficiarii punând cap la cap mai multe documente: listele cu copii de la medicii de familie, registrul de nașteri - stare civilă, lista celor care beneficiază de venitul minim garantat și a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei. Apoi, va trebui să meargă pe teren, din ușă în ușă, pentru a vedea exact care este situația.
Tichetele sociale vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de igienă și rechizite. Acordarea lor se face de la bugetul de stat, prin sumele defalcate din TVA. Pentru asigurarea fondurilor necesare acordării acestor tichete, Câmpina a primit, din cotele defalcate din TVA, 31.220 lei pentru primul trimestru al anului. 

3965 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

831 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

665 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

143 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.