Scena pentru Festivalul "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 va fi amplasată în intersecția de la Notariate. Terasele, de la cinematograf în jos

Actualitate (Categoria articolului)

La jumătatea acestei luni (15-16 septembrie) la Câmpina va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului "Serbările Toamnei". Spre deosebire de anii precedenți, ediția din acest an vine cu unele noutăți, în special de natură organizatorică. festivalul nu mai are loc în intersecția de la fosta Casă a Cărții, ci la Notariate, adică la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918 (lângă celebrul "turn înclinat"). Acolo, în acea intersecție, chiar în dreptul Parcului Trandafirilor, va fi amplasată scena pentru spectacole.

Terasele și tarabele comercianților vor fi amplasate pe bulevardul central, de la cinematograf în jos, până la intersecția cu Strada Sergent Major Erou Grigore Nicolae, adică în fața cinematografului, parcării Spitalului Municipal și Policlinicii). Circulația rutieră va fi blocată de vineri seară până luni dimineață pe Bulevardul Carol I, pe tronsonul cuprins între intersecția cu Frații Golești (Biserica de la Brazi) și intersecția cu Sg.Maj. Erou Grigore Nicolae. În cele două zile de festival, pe Strada 1 Decembrie 1918 nu va mai fi sens unic, se va putea circula atât de la Școala Centrală până în parcarea de la Penny, cât și invers.
Prima zi a "Serbărilor Toamnei", sâmbătă, 15 septembrie, va fi dedicată folclorului, în cadrul festivalului fiind inclusă "Hora prahoveană", o manifestare tradițională, organizată neîntrerupt la Câmpina în ultimii 23 de ani. Sâmbătă, la ora 11.00, va fi deschiderea oficială a evenimentului, va avea loc o paradă a costumelor populare - la care vor participa ansamblurile folclorice participante la "Hora prahoveană", apoi va avea loc premierea elevilor olimpici. Prima parte a spectacolului va începe (probabil) la ora 12.00, iar pe scenă vor urca soliști și ansambluri din Prahova. A doua parte a spectacolului va avea loc de la ora 19.00, când vor evolua Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură, Ansamblul Folcloric "La izvor" din Cimișlia (Republica Moldova) și solista de muzică populară Adriana Deaș. Apoi vor cânta îndrăgiții artiști Doinița și Ionuț Dolănescu și Maria Dragomiroiu.
Duminică, 16 septembrie, de la ora 19.00, pe scenă vor urca Adda, Cabron, Alama & Pacha Man și Voltaj. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii (artificiile vor fi lansate din parcarea fostului complex comercial Fibec). Pentru organizarea Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018, administrația locală a alocat de la bugetul municipiului aproximativ 30.000 euro.

Citiți și Probe de artificii pentru Festivalul "Serbările Toamnei" 2018, pe nervii și, bineînțeles, pe banii câmpinenilor

8200 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1944 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.

1955 vizualizari
18 sep. 2018 17:38

Niciun lider liberal la deschiderea "Serbărilor Toamnei" 2018. Primarul Horia Tiseanu, înconjurat de PSD și ALDE

1 comentarii

Deschiderea oficială a Festivalului "Serbările Toamnei" a fost întotdeauna un foarte bun prilej pentru oamenii politici de a coborî în rândul maselor şi apoi de a urca pe scenă pentru a transmite mesaje câmpinenilor. Și au venit politicieni și la ediția 2018 a festivalului, dar niciun lider de la județ din partea PNL, partid al cărui membru este primarul Horia Tiseanu.

Alte stiri recente

1632 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

2021 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.