Informații noi despre capetele de acuzare aduse primarului Horia Tiseanu de către procurorii DNA

Actualitate (Categoria articolului)

Vă informam recent că Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești a finalizat cercetarea în cazul primarului municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și că primarul și ceilalți inculpați din dosar au fost chemați la DNA unde li s-a comunicat finalizarea cercetării, le-a fost prezentat materialul de urmărire penală și au fost anunțați că urmează să fie trimiși în judecată. În prezent se lucrează la întocmirea rechizitoriului, după care inculpații vor fi trimiși în instanță, în prima fază la judecătorul de cameră preliminară. Am solicitat DNA, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, informații cu privire la cauzele în care Horia Tiseanu este urmărit penal, acuzațiile care i se aduc și faptele săvârșite.

Știm cu toții, încă din toamna anului trecut, de când a fost audiat la DNA, că Horia Tiseanu era acuzat de abuz în serviciu și luare de mită, ulterior adăugându-se și acuzația de delapidare. A fost pus sub control judiciar, măsură care se aplică și astăzi. De atunci, din septembrie 2016, date oficiale cu privire la dosarul primarului Câmpinei nu au mai existat, acesta fiind și motivul pentru care noi am solicitat acum informații de la DNA. Am vrut să știm, la finalizarea cercetării, care sunt acuzațiile și faptele, dacă s-a schimbat ceva sau nu, dacă există sau nu aspecte noi. În mare parte, informațiile sunt cele cunoscute, noutățile constând în faptul că a fost schimbată încadrarea de la luare de mită la trafic de influență, în cazul termopanelor de la Casa Tineretului și Spitalul Municipal, iar în privința celei de-a treia probleme, Horia Tiseanu este acuzat de instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare. Și vom începe cu această acuzație, având în vedere că până acum nu s-a știut cu exactitate motivul. Concret, este vorba despre peste 12 tone combustibil de la Serele Municipale, în valoare de 70.450 lei, cantitate care ar fi fost folosită de primar în scopuri personale, în perioada iulie 2010 - iulie 2015. La un calcul simplu, 12 tone în cinci ani înseamnă aproape două tone și jumătate de combustibil pe an, undeva la peste 200 litri pe lună. Carburant plătit din bani publici. 
Iată precizarea DNA: "Totodată, în aceeași calitate, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu i-a determinat pe angajații Atelierului Sere, unitate aflată în subordinea Primăriei Câmpina, prin intermediul inculpatului Hintz Robert, conducător auto în cadrul instituției, să-și însușească și să-i remită acestuia din urmă, din gestiunea unității, în perioada 7.07.2010 - 31.07.2015, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant, a câte 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,462 litri carburanți, cantitate folosită în interesul personal al acestuia".

În privința acuzației de trafic de influență, aici este povestea cu pretinderea a 10% din valoarea contractelor de execuție a unor lucrări ce urmau să fie încredințate unei firme private de către instituții aflate în subordinea Primăriei sau bugetate din fondurile acesteia. Este vorba despre montarea de termopane la Casa Tineretului și la Spitalul Municipal, în 2014, când Horia Tiseanu ar fi luat bani pentru a facilita atribuirea contractelor către o anumită firmă (în acest caz a existat un denunțător, Radu Ionescu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, pe atunci reprezentant al firmei care a câștigat licitația și a montat termopanele). 
Povestea cu abuzul în serviciu o cunoașteți, este vorba despre autoturismul Opel Insignia cumpărat cu aproape 30.000 euro pentru Poliția Locală și folosit exclusiv de primar.

8394 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Luminita A. 19.07.2017 23:44 Eu sunt convinsa ca soferul a bagat in buzunar benzina la greu. Se plimba tot timpul prin oras cu mana pe geam si l-am vazut de f f multe ori era pe la lac in jurul orei 14:00..cu ce bani? sa ancheteze DNA-ul si treaba asta pana la capat!
  • Adrian 20.07.2017 11:53 Puteți cumva sa ne spuneti și care sunt pedepsele pe care le risca Tiseanu pentru fiecare fapta in parte? Mulțumesc!
  • Racoare Beci 20.07.2017 15:00 Incet,incet se face otet,poate da domnul si se depasesc si aceste etape de SPAGA,MITA ,DELAPIDARE,si cei ce vor veni vor sufla si in iaurt.Sa fie intr-un ceas bun si sa se faca dreptate,sunt bani publici si multa NESIMTIRE.

Actualitate

350 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1267 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

432 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1374 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.