12-13 iunie 2018, Câmpina. O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, finanțată tot de nemți

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate până acum în cadrul campaniilor organizate de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina), cu sprijinul financiar al unei fundații din Germania. Marți și miercuri urmează o nouă campanie, care se va desfășura după sistemul deja cunoscut: animalele vor fi preluate din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 8.00 și vor fi transportate la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov). După sterilizare, vor fi aduse înapoi, la Kaufland, de unde vor putea fi luate de stăpâni. Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088. Din păcate, nici până acum nu s-a putut găsi o locație potrivită în Câmpina, astfel încât să nu se mai facă acest drum până la Piteasca.

Pentru ca o astfel de campanie de sterilizare a animalelor să se desfășoare la Câmpina, este nevoie de un spațiu curat, cu mai multe încăperi și care să aibă utilități. Medicii veterinari ar veni cu cabinetul mobil pe care l-ar putea instala într-o cameră, iar alte două camere ar trebui să fie disponibile pentru animale, înainte și după operație. La ultima ședința a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre această problemă, unii dintre consilieri conștientizând importanța campaniilor de sterilizare, precum și faptul că "ne facem de râs, suntem ditamai municipiul și nu putem găsi un spațiu unde să aibă loc sterilizările, ne înșirăm în continuare cu câinii în parcarea de la Kaufland, ceea ce nu creează o imagine tocmai bună", după cum a afirmat consilierul Ioan Petrescu. Potrivit acestuia, împreună cu viceprimarul Adrian Pițigoi, s-a încercat găsirea unei soluții, fiind identificate două spații: fostele centrale termice CT4 de pe Strada 1 Mai și CT7 de pe Strada Tudor Vladimirescu, dar nu sunt tocmai potrivite pentru a se asigura un mediu complet steril, plus că ar fi nevoie de autorizație sanitar-veterinară. În mod cert, dacă s-ar dori cu adevărat, s-ar găsi și soluții și chiar ar trebui să se găsească având în vedere deschiderea tot mai mare a câmpinenilor spre campaniile de sterilizare.
Pe de altă parte, în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați puii de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Aproape că nu este zi în care să nu apară alți și alți pui nevinovați, care provin, în general, de la animalele cu stăpân. Iar stăpânul își rezolvă problema din bătătură cum e mai simplu pentru el, fără conștiință, într-un mod necivilizat, de-a dreptul neuman.
Asociația "Arca lui Norocel" are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, inclusiv al administrației locale, pentru că problema nu este deloc ușoară, mai ales că în foarte multe cazuri ține de mentalitate. Rolul unei asociații pentru protecția animalelor nu este acela de a aduna puii de pe străzi și de la containere, din păduri și de pe marginea drumurilor. Avem nevoie de adăposturi civilizate, sterilizări, campanii de informare, campanii de adopții, așa cum au făcut și alții înaintea noastră și treaba a funcționat. Vin nemții de la Asociația Wave e.v. și plătesc sterilizările, iar noi ca și comunitate locală nu suntem în stare să facem măcar o campanie de informare, că de găsit un spațiu pentru sterilizări se pare că este foarte complicat.

2586 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2335 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3435 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1773 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2928 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.