12-13 iunie 2018, Câmpina. O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, finanțată tot de nemți

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate până acum în cadrul campaniilor organizate de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina), cu sprijinul financiar al unei fundații din Germania. Marți și miercuri urmează o nouă campanie, care se va desfășura după sistemul deja cunoscut: animalele vor fi preluate din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 8.00 și vor fi transportate la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov). După sterilizare, vor fi aduse înapoi, la Kaufland, de unde vor putea fi luate de stăpâni. Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088. Din păcate, nici până acum nu s-a putut găsi o locație potrivită în Câmpina, astfel încât să nu se mai facă acest drum până la Piteasca.

Pentru ca o astfel de campanie de sterilizare a animalelor să se desfășoare la Câmpina, este nevoie de un spațiu curat, cu mai multe încăperi și care să aibă utilități. Medicii veterinari ar veni cu cabinetul mobil pe care l-ar putea instala într-o cameră, iar alte două camere ar trebui să fie disponibile pentru animale, înainte și după operație. La ultima ședința a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre această problemă, unii dintre consilieri conștientizând importanța campaniilor de sterilizare, precum și faptul că "ne facem de râs, suntem ditamai municipiul și nu putem găsi un spațiu unde să aibă loc sterilizările, ne înșirăm în continuare cu câinii în parcarea de la Kaufland, ceea ce nu creează o imagine tocmai bună", după cum a afirmat consilierul Ioan Petrescu. Potrivit acestuia, împreună cu viceprimarul Adrian Pițigoi, s-a încercat găsirea unei soluții, fiind identificate două spații: fostele centrale termice CT4 de pe Strada 1 Mai și CT7 de pe Strada Tudor Vladimirescu, dar nu sunt tocmai potrivite pentru a se asigura un mediu complet steril, plus că ar fi nevoie de autorizație sanitar-veterinară. În mod cert, dacă s-ar dori cu adevărat, s-ar găsi și soluții și chiar ar trebui să se găsească având în vedere deschiderea tot mai mare a câmpinenilor spre campaniile de sterilizare.
Pe de altă parte, în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați puii de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Aproape că nu este zi în care să nu apară alți și alți pui nevinovați, care provin, în general, de la animalele cu stăpân. Iar stăpânul își rezolvă problema din bătătură cum e mai simplu pentru el, fără conștiință, într-un mod necivilizat, de-a dreptul neuman.
Asociația "Arca lui Norocel" are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, inclusiv al administrației locale, pentru că problema nu este deloc ușoară, mai ales că în foarte multe cazuri ține de mentalitate. Rolul unei asociații pentru protecția animalelor nu este acela de a aduna puii de pe străzi și de la containere, din păduri și de pe marginea drumurilor. Avem nevoie de adăposturi civilizate, sterilizări, campanii de informare, campanii de adopții, așa cum au făcut și alții înaintea noastră și treaba a funcționat. Vin nemții de la Asociația Wave e.v. și plătesc sterilizările, iar noi ca și comunitate locală nu suntem în stare să facem măcar o campanie de informare, că de găsit un spațiu pentru sterilizări se pare că este foarte complicat.

2711 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2571 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2076 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

686 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

1530 vizualizari
16 oct. 2018 20:38

Ne-a prins toamna cu Strada Bobâlna neasfaltată. Ne va prinde și iarna...

Modernizarea Străzii Bobâlna a fost aprobată de Consiliul Local la începutul acestui an, odată cu bugetul municipiului. Abia în luna iulie a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor. O licitație anulată apoi din cauza unei greșeli de proiectare pe care nu și-a asumat-o nimeni. A fost organizată o nouă licitație, în luna septembrie, iar contractul cu firma câștigătoare a fost semnat săptămâna trecută. Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, amplasamentul va fi predat firmei constructoare pentru începerea lucrărilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.