12-13 iunie 2018, Câmpina. O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, finanțată tot de nemți

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate până acum în cadrul campaniilor organizate de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina), cu sprijinul financiar al unei fundații din Germania. Marți și miercuri urmează o nouă campanie, care se va desfășura după sistemul deja cunoscut: animalele vor fi preluate din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 8.00 și vor fi transportate la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov). După sterilizare, vor fi aduse înapoi, la Kaufland, de unde vor putea fi luate de stăpâni. Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088. Din păcate, nici până acum nu s-a putut găsi o locație potrivită în Câmpina, astfel încât să nu se mai facă acest drum până la Piteasca.

Pentru ca o astfel de campanie de sterilizare a animalelor să se desfășoare la Câmpina, este nevoie de un spațiu curat, cu mai multe încăperi și care să aibă utilități. Medicii veterinari ar veni cu cabinetul mobil pe care l-ar putea instala într-o cameră, iar alte două camere ar trebui să fie disponibile pentru animale, înainte și după operație. La ultima ședința a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre această problemă, unii dintre consilieri conștientizând importanța campaniilor de sterilizare, precum și faptul că "ne facem de râs, suntem ditamai municipiul și nu putem găsi un spațiu unde să aibă loc sterilizările, ne înșirăm în continuare cu câinii în parcarea de la Kaufland, ceea ce nu creează o imagine tocmai bună", după cum a afirmat consilierul Ioan Petrescu. Potrivit acestuia, împreună cu viceprimarul Adrian Pițigoi, s-a încercat găsirea unei soluții, fiind identificate două spații: fostele centrale termice CT4 de pe Strada 1 Mai și CT7 de pe Strada Tudor Vladimirescu, dar nu sunt tocmai potrivite pentru a se asigura un mediu complet steril, plus că ar fi nevoie de autorizație sanitar-veterinară. În mod cert, dacă s-ar dori cu adevărat, s-ar găsi și soluții și chiar ar trebui să se găsească având în vedere deschiderea tot mai mare a câmpinenilor spre campaniile de sterilizare.
Pe de altă parte, în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați puii de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Aproape că nu este zi în care să nu apară alți și alți pui nevinovați, care provin, în general, de la animalele cu stăpân. Iar stăpânul își rezolvă problema din bătătură cum e mai simplu pentru el, fără conștiință, într-un mod necivilizat, de-a dreptul neuman.
Asociația "Arca lui Norocel" are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, inclusiv al administrației locale, pentru că problema nu este deloc ușoară, mai ales că în foarte multe cazuri ține de mentalitate. Rolul unei asociații pentru protecția animalelor nu este acela de a aduna puii de pe străzi și de la containere, din păduri și de pe marginea drumurilor. Avem nevoie de adăposturi civilizate, sterilizări, campanii de informare, campanii de adopții, așa cum au făcut și alții înaintea noastră și treaba a funcționat. Vin nemții de la Asociația Wave e.v. și plătesc sterilizările, iar noi ca și comunitate locală nu suntem în stare să facem măcar o campanie de informare, că de găsit un spațiu pentru sterilizări se pare că este foarte complicat.

2638 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

257 vizualizari
16 aug. 2018 23:55

Câmpina, România 100. Casa lui Nicolae Grigorescu, Muzeul Memorial de astăzi

Marele pictor Nicolae Grigorescu s-a stabilit la Câmpina în anul 1890. A locuit mai întâi cu chirie, pentru ca mai târziu să cumpere un teren pe care și-a construit propria casă. O casă simplă, din lemn, situată pe locul unde astăzi se află Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", pe Bulevardul Carol I, la nr. 108. Se spune că terenul a fost cumpărat cu banii câștigați din vânzarea tabloului "Atacul de la Smârdan".

1706 vizualizari
16 aug. 2018 16:55

"Minutul Centenarului". Cum a salvat I.C. Brătianu "Biserica lui Horea" din Țara Moților

La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, în cadrul "Minutului Centenarului", consilierul Dragomir Enache a vorbit despre un act de patriotism mai puțin cunoscut în zilele noastre. Este vorba despre salvarea bisericii de lemn din Albac, satul natal al lui Horea, biserică pe care administrația austro-ungară dorea să o dărâme și pe care I.C. Brătianu a mutat-o pe ascuns în satul Florica din județul Argeș. (video)

Alte stiri recente

273 vizualizari
17 aug. 2018 09:22

Ozon Clinic Therapy, unicul centru medical privat din Câmpina sub contract cu CJAS pentru specialitatea obstetrică-ginecologie

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy din Câmpina funcţionează pe Strada 1 Mai, la numărul 31, aici oferindu-se consultații în mai multe specializări. Ozon Clinic Therapy este singurul centru medical din sectorul privat sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru specialitate obstetrică-ginecologie, cu trimitere de la medicul de familie.

2836 vizualizari
15 aug. 2018 19:48

"BebeFest", primul târg din Prahova destinat viitoarelor mămici, organizat de SanConfind și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului

În perioada 24-26 august 2018, între orele 10.00 - 22.00, la Ploiești Shopping City, va avea loc "BebeFest", un primul târg organizat în Prahova și destinat părinților și bebelușilor. Practic, va fi o expoziție de profil, unde cei interesați vor putea găsi produsele necesare femeilor însărcinate, dar și nou-născuților. Și nu doar produse, ci și foarte multe informații legate de sarcină, de naștere, de alăptare, de creșterea copilului. Evenimentul este organizat de Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.