Un om de afaceri din Comarnic este acuzat că a șantajat un funcționar public și a amenințat un polițist și mai mulți patroni

Social (Categoria articolului)

Omul de afaceri Vlad Constantin, zis Șomerul, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind acuzat de șantaj și ultraj. Nu este primul dosar penal pe care îl are afaceristul din Comarnic, fost patron al benzinăriei Tibi Oil din Câmpina. El a fost trimis în judecată în 2013 pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Poate vă mai amintiți afacerea cu uleiuri amestecate cu aditivi și vândute apoi ca și combustibil. Acum, el este acuzat că a șantajat un funcționar public și a amenințat direct un polițist și pe administratorii unor societăți comerciale din domeniul exploatării materialului lemnos.

Iată comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează cercetări într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi ultraj. 
S-a reţinut că, în perioada 2014-2016, suspectul Vlad Constantin, zis Şomerul, ar fi eliminat concurenţa în domeniul exploatării materialului lemnos de pe raza judeţului Prahova, prin  ameninţarea cu un act de justiţie viciat, lăsând impresia că are influenţă asupra unor funcţionari şi magistraţi. De asemenea, ar fi şantajat  şi ultragiat un funcţionar public cu funcţie de conducere şi un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. În această perioadă suspectul, în mod repetat, ar fi ameninţat, în mod direct, pe administratorii a trei societăţi comerciale, numiţii A.A., T.I., C.L., că  îi va denunţa unui procuror, asupra căruia a lăsat impresia că are influenţă, în scopul constrângerii acestora ca, în timpul desfăşurării licitaţiilor publice organizate de Direcţia Silvică Prahova, să nu liciteze împotriva sa şi astfel, materialul lemnos să fie adjudecat de suspect la preţul de pornire. 

În perioada decembrie 2014 - septembrie 2016, suspectul Vlad Constantin, în mod repetat, ar fi ameninţat un funcţionar cu atribuţii de conducere din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, prin aceeaşi modalitate, să nu îi aplice sancţiuni contravenţionale pentru faptele constatate şi să-i permită să exploateze suplimentar şi ilegal materialul lemnos. În perioada iunie-septembrie 2016, suspectul, în mod repetat, l-ar fi ameninţat pe un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova că va denunţa organelor de urmărire fapte nereale, prin ticluire de probe, acestea creându-i poliţistului temerea că, deşi nevinovat, va fi cercetat penal. 
Acţiunile suspectului sunt de natură a aduce atingere încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi a încrederii oamenilor de afaceri în existenţa unui mediu de afaceri corect. La domiciliul suspectului a fost efectuată o percheziţie domiciliară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti. Urmărirea penală a fost efectuată cu sprijinul tehnic al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti şi cu sprijinul informativ al SRI-Prahova şi al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Prahova. 
Facem precizarea că, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului  procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să  înfrângă principiul prezumţiei  de nevinovăţie.

4790 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

808 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1306 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1006 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.