Aici a fost cândva un ștrand. Amintiri din Câmpina de altădată...

Social (Categoria articolului)

Ștrandul de la Casa Tineretului. Astăzi nu mai este funcțional. Administrația locală încearcă de câțiva ani să-l reabiliteze, dar, deocamdată, a fost realizat doar studiul de fezabilitate în vederea modernizării acestui spațiu. Va mai dura ceva timp până când aici, la Casa Tineretului, vom avea, din nou, un ștrand. Așa cum Câmpina a avut aproape 80 de ani.

Ștrandul de la Casa Tineretului a fost construit în perioada 1936-1940 de Atelierele Centrale Câmpina (ACC), care aparțineau pe atunci Rafinăriei "Steaua Română". Pentru elitele localității s-a construit mai întâi ștrandul de lângă teatru (cunoscut mai târziu ca fiind al Petrom și ulterior al Amana Inn). Apoi, pentru oamenii de rând, a fost realizat acest ștrand de la Casa Tineretului, care a funcționat până în urmă cu vreo cinci-șase ani. Atunci, în anii '40, pe locația cunoscută s-a construit ștrandul, cu toalete, cabine și dușuri, dar s-au construit și vestiarele și anexele pentru secțiile sportive de la Clubul Energia aparținând ACC. Mulți ani, aici a funcționat secția de box a Clubului Energia, cu rezultate deosebite la nivel județean și național. Dar despre asta vom scrie separat, într-un alt episod al Amintirilor...
La începutul anilor 80', când a fost construită Casa Tineretului, aproape toate clădirile adiacente ștrandului au fost dărâmate. A rămas doar ștrandul și a funcționat multă vreme cu investiții minime. Sperăm ca într-o bună zi, aici, lângă Casa Tineretului, Câmpina să aibă, din nou, un ștrand, iar întreaga zonă să fie amenajată corespunzător. Să nu se adeverească vorba că dărâmăm și nu mai punem nimic în loc.

(Mulțumim domnului Mircea Scorțeanu pentru fotografiile puse la dispoziție)

4789 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi 10.07.2018 22:56 Pana nu dispare odiosul tiseanu nu o sa vedeți lucruri bune in oraș....
  • Tica 11.07.2018 07:40 Ce vremuri!

Social

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

10311 vizualizari
14 iul. 2018 11:30

A încetat din viață dr. Dan Bohâlțea, unul dintre cei mai reputați medici câmpineni

Un om deosebit, un medic prețuit și îndrăgit de pacienții săi, un mare iubitor al sportului, un prieten tonic și plin de energie, cu un extraordinar simț al umorului. Așa va rămâne dr. Dan Bohâlțea în memoria celor care l-au cunoscut. A plecat liniștit, într-o lume mai bună, după o lungă suferință.

Alte stiri recente

1076 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2378 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.