Aici a fost cândva un ștrand. Amintiri din Câmpina de altădată...

Social (Categoria articolului)

Ștrandul de la Casa Tineretului. Astăzi nu mai este funcțional. Administrația locală încearcă de câțiva ani să-l reabiliteze, dar, deocamdată, a fost realizat doar studiul de fezabilitate în vederea modernizării acestui spațiu. Va mai dura ceva timp până când aici, la Casa Tineretului, vom avea, din nou, un ștrand. Așa cum Câmpina a avut aproape 80 de ani.

Ștrandul de la Casa Tineretului a fost construit în perioada 1936-1940 de Atelierele Centrale Câmpina (ACC), care aparțineau pe atunci Rafinăriei "Steaua Română". Pentru elitele localității s-a construit mai întâi ștrandul de lângă teatru (cunoscut mai târziu ca fiind al Petrom și ulterior al Amana Inn). Apoi, pentru oamenii de rând, a fost realizat acest ștrand de la Casa Tineretului, care a funcționat până în urmă cu vreo cinci-șase ani. Atunci, în anii '40, pe locația cunoscută s-a construit ștrandul, cu toalete, cabine și dușuri, dar s-au construit și vestiarele și anexele pentru secțiile sportive de la Clubul Energia aparținând ACC. Mulți ani, aici a funcționat secția de box a Clubului Energia, cu rezultate deosebite la nivel județean și național. Dar despre asta vom scrie separat, într-un alt episod al Amintirilor...
La începutul anilor 80', când a fost construită Casa Tineretului, aproape toate clădirile adiacente ștrandului au fost dărâmate. A rămas doar ștrandul și a funcționat multă vreme cu investiții minime. Sperăm ca într-o bună zi, aici, lângă Casa Tineretului, Câmpina să aibă, din nou, un ștrand, iar întreaga zonă să fie amenajată corespunzător. Să nu se adeverească vorba că dărâmăm și nu mai punem nimic în loc.

(Mulțumim domnului Mircea Scorțeanu pentru fotografiile puse la dispoziție)

4958 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi 10.07.2018 22:56 Pana nu dispare odiosul tiseanu nu o sa vedeți lucruri bune in oraș....
  • Tica 11.07.2018 07:40 Ce vremuri!

Social

679 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1559 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.

Alte stiri recente

143 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

2408 vizualizari
14 nov. 2018 21:21

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy Câmpina lansează o campanie gratuită de infiltrații cu ozon

1 comentarii

O adevărată premieră pe piața serviciilor medicale din Câmpina a fost lansată de Centrul Medical Ozon Clinic Therapy, situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, și care, de la 1 noiembrie 2018, desfășoară o campanie gratuită de infiltrații cu ozon.