La Școala Centrală Câmpina, NU se va reveni la programul în două schimburi în acest an școlar

Actualitate (Categoria articolului)

La Școala Centrală Câmpina a avut loc astăzi o ședință a Consiliului Profesoral, la care au participat și doi reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova: inspector general adjunct - Liliana Tenescu și inspector pentru management instituțional - Florea Mincu. O întâlnire care a avut la bază numirea unui nou director în persoana prof. Florentina Dumitrașcu. Înaintea ședinței cu profesorii, cei doi inspectori au avut de răspuns la întrebările părinților. Pentru că, auzind de prezența la școală a reprezentanților ISJ, aproximativ 40 de părinți au venit pentru a lămuri problema cursurilor școlare în două schimburi.

"Am dorit să organizăm această întâlnire cu cadrele didactice pentru că este normal atunci când se schimbă directorul. Considerăm că din luna martie a acestui an școlar pășim într-o nouă etapă, o etapă în care să nu mai existe niciun fel de animozități nici între părinți, nici între cadrele didactice, nici între reprezentanții școlii și cei care vin să evaluezi activitatea instituției. Ne bucurăm că sunt aici părinții copiilor, în definitiv școala este în primul rând a lor, a copiilor, a comunității locale și apoi a noastră. Și dacă au venit înseamnă că au niște lucruri pe care doresc să le discute cu noi, să le clarificăm împreună", a spus inspectorul general adjunct, Liliana Tenescu.
Din partea părinților a vorbit Iulian Dobrescu, președintele Consiliului Reprezentativ: "La Școala Centrală Câmpina s-a reușit trecerea la acest învățământ de dimineață, adică într-un singur schimb, lucru pe care noi îl așteptăm de ani de zile. S-a reușit acum, cu toate greutățile pe care le presupune o astfel de trecere. Suntem conștienți că au apărut niște probleme legate de orar, legate de unele săli de clasă, dar constatarea mea este că în această primă lună cursurile s-au desfășurat în condiții foarte bune. Sigur, va trebui ca Primăria să se implice și să ia unele măsuri, să rezolve acele probleme legate de numărul de toalete, de exemplu, pentru că sunt mai multe pentru băieți și mai puține pentru fete. Sunt 36 de toalete în total și unele pot fi transformate fără probleme. Avem un laborator de muzică în care trebuie pus parchet pentru că acum există mochetă și tot așa. Nu sunt probleme complicate, pot fi rezolvate. Copiii s-au liniștit acum, au timp și pentru activități extrașcolare, ceea ce este foarte bine. Pe noi, părinții, ne interesează mai puțin cine desfășoară actul managerial, aceasta este treaba inspectoratului. Pe noi ne interesează ca, în continuare, copiii noștri să învețe doar dimineața".

Pentru că principala problemă ridicată de părinți a fost cea a programului, inspectorul Liliana Tenescu a dat asigurări că, până la finalul acestui an școlar, nu se va mai schimba nimic la acest capitol: "Până la 1 septembrie 2018, vă garantez că programul care există astăzi nu se mai schimbă. Inspectoratul Școlar nu se implică în stabilirea programului unităților de învățământ din județ. Conducerea școlii stabilește programul împreună cu părinții, în fiecare școală. Solicitarea noastră este aceea ca, în cazul în care veți dori o nouă schimbare a programului, să faceți o cerere în scris, până la 1 septembrie, astfel încât să știm exact cum se va proceda în viitorul an școlar".

5256 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1049 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1126 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

76 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

1842 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.