Demersuri pentru înfrăţirea municipiului Câmpina cu localitatea Cahul din Republica Moldova

Actualitate (Categoria articolului)

Municipiul Câmpina este deja înfrăţit cu o localitate din Republica Moldova, oraşul Cimişlia. Mai nou, se fac demersuri pentru o nouă înfrăţire cu un oraș de dincolo de Prut, Cahul, localitatea de care Câmpina este legată sufletește prin marele savant Bogdan Petriceicu Hasdeu. La şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii iulie, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre primii pași făcuți în vederea stabilirii unor relații de colaborare între Câmpina și Cahul și a solicitat un acord de principiu al consilierilor pentru efectuarea demersurilor oficiale premergătoare acordului de înfrățire.

"Cu ocazia Sărbătorii celor 2 Iulii am fost vizitaţi de o delegaţie din oraşul Cahul, Republica Moldova, condusă de viceprimarul acestei localități, doamna Tatiana Romaniuc. Oaspeții au vizitat Câmpina şi şi-au exprimat dorinţa de a ne înfrăți. Am semnat deja un protocol şi vă solicit un acord de principiu pentru continuarea demersurilor pentru această înfrăţire. Avem şi sprijinul Presfinţitului Părinte Veniamin, noul episcop al Basarabiei de Jos, care susţine cu căldură această înfrăţire şi chiar înfiinţarea unor biserici noi în acea regiune", a spus Horia Tiseanu (video).
Cahul se află chiar pe malul Prutului, în sud-vestul Republicii Moldova, la 175 km de Chişinău. Este considerat "capitala sudului Moldovei" şi are o populaţie de aproximativ 40.000 locuitori. Savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost pentru şase luni membru al Tribunalului de la Cahul, în 1857. Teatrul Muzical-Dramatic şi Universitatea de Stat din Cahul poartă numele savantului, iar colegiul din Cahul poartă numele fiicei lui Hasdeu, Iulia. 
În luna noiembrie a acestui an, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, actorii Teatrului "B.P. Hasdeu" din Cahul vor susține spectacolul "Trei crai de la răsărit", o comedie de moravuri, scrisă de Hasdeu și îndreptată împotriva celor care strică limba română.

3251 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sile Vasile 04.08.2018 20:53 Orasul arde si baba,pardon mos T.........u se piaptana, unde mai are par .Nu faceti nimic pentru oras lenesilor .huuuoooooo.
  • Pit 06.08.2018 18:13 Lui Pitigoi ii E rusine???? Sau a supărat ca nu mai are cu bani sa astupe gropile???? Sunt ... amândoi!!!

Actualitate

754 vizualizari
20 aug. 2018 17:37

Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

2084 vizualizari
20 aug. 2018 16:22

Poliția Locală Câmpina a depistat un minor care furase un BMW și se plimba cu el pe străzile municipiului

Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.

Alte stiri recente

3198 vizualizari
19 aug. 2018 19:37

Câmpina, România 100. Casa Solară, ieri și astăzi

În anul 1974, pe Strada I.H. Rădulescu din Câmpina, la baza dealului Muscel, au fost construite două case solare, din ordinul Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina deoarece era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul.

3448 vizualizari
19 aug. 2018 12:52

Liga A Prahova, etapa 1. Rezultate

Sâmbătă după-amiază au avut loc primele meciuri din runda inaugurală a unei noi ediţii a Ligii A Prahova. Etapa s-a încheiat duminică dimineaţă, atunci când au avut loc ultimele patru jocuri ale rundei.