64 de familii din Câmpina beneficiază de venitul minim garantat. Muncă în folosul comunității prestează 47 de persoane

Social (Categoria articolului)

În fiecare iarnă, atunci când se pune problema deszăpezirii, cu precădere când este vorba de trotuare, apar discuții referitoare la beneficiarii venitului minim garantat, cei care prestează muncă în folosul comunității. Unde sunt, ce fac, de ce nu-i vedem la treabă? Încercăm să vă prezentăm acum situația, pe baza informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.

În municipiul Câmpina beneficiază de venitul minim garantat 64 de familii care au în total 192 de membri. Suma pe care o plătește Primăria Câmpina beneficiarilor este de 20.410 lei pe lună, bani care nu provin de la bugetul local, ci de la bugetul de stat, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova. 
Muncă în folosul comunității prestează 47 de persoane, iar locațiile unde aceste persoane muncesc efectiv sunt stabilite prin hotărâre a Consiliului Local Câmpina: 39 persoane la întreținere străzi, trei persoane la întreținere cimitire, o persoană la Arhiva Primăriei, o persoană la Cantina Socială, două persoane la Casa de Cultură "Geo Bogza" și o persoană la Grădinița nr.9 cu program prelungit (la aceste instituții publice se efectuează curățenia în incintă și exterior). Toate datele prezentate mai sus sunt aferente lunii decembrie 2016 și ne-au fost furnizate de primarul Horia Tiseanu prin intermediul purtătorului de cuvânt.

Trebuie să știți că, în conformitate cu Legea 416/2001, nu toti beneficiarii trebuie să presteze muncă în folosul comunității, ci "una dintre persoanele majore, apte de muncă, din familia beneficiară a venitului minim garantat". De aceea sunt numai 47 de persoane care desfășoară ore de muncă, acestea reprezentând 47 de familii beneficiare. În celelalte șapte cazuri de familii beneficiare, fie este vorba despre persoane care nu sunt apte de muncă, fie ajutorul social pe care îl primesc este de până la 50 lei/lună și atunci orele de muncă se efectuează trimestrial și nu lunar.

4745 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

806 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1294 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

998 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.