Dublă lansare de carte la Câmpina, în prezenţa Principelui Radu

Eveniment (Categoria articolului)

Doar 50 de persoane au ţinut să asiste astăzi la dubla lansare de carte care a avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", în prezenţa Principelui Radu al României. A fost, totuși, un eveniment pentru municipiu. Au fost lansat volumele "Regalitatea, astăzi" - scris de Principele Radu și "Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal" - de Sandra Gătejeanu Gheorghe.

Această acțiune a fost organizată de Editura Curtea Veche Publishing, Biblioteca Municipală Câmpina și Casa de Cultură. Principele Radu a vorbit cu entuziasm despre carte, dar şi despre apropiata celebrare a unui veac şi jumătate de monarhie în România, folosind prilejul pentru a-i invita din nou pe toţi câmpinenii la Castelul Peleş, pe 10 Mai. "Aceşti 150 de ani sunt cea mai binecuvântată parte din istoria noastră. Niciodată altcândva nu am experimentat mai multă dezvoltare, mai multă prosperitate, mai multă democraţie, mai multe libertăţi. Niciodată nu am asistat, însă, la trădări mai teribile", a sintetizat Principele Radu veacul şi jumătate de monarhie în România.
La finalul întâlnirii, Principele Radu al României a oferit autografe celor prezenţi.

6737 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 25.04.2016 21:58 Nu il vad pe Fratila! Sa fi lipsit tocmai presedintele comisiei de cultura, ilustrul publicist-politruc de la un asemenea eveniment cultural?! Aaa, am uitat ca el prefera chiolhanurile cu tigani!!!

Eveniment

1221 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1280 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

278 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

221 vizualizari
24 apr. 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors.