2.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizarea câinilor și pisicilor din municipiu. Semnăturile lor au fost ignorate de administrația locală

Actualitate (Categoria articolului)

Abandonarea puilor de animale pe domeniul public a devenit un fenomen la Câmpina. Pui abia născuți sau care au câteva zile sunt aruncați la gunoi, prin parcuri, în curțile oamenilor. Câțiva tineri din Câmpina au decis să facă ceva pentru a pune capăt acestei situații. După modelul orașelor din vestul țării, a fost inițiată o campanie de strângere de semnături de la populație pentru a convinge administrația locală să aloce bani de la buget în vederea sterilizării animalelor. Au fost strânse 2.500 de semnături, iar cu aceste semnături, inițiatoarea campaniei, Iulia Burloiu, a venit în fața Consiliului Local la ședința de săptămâna trecută.

Tânăra a vorbit despre necesitatea stopării înmulțirii necontrolate a câinilor și pisicilor, despre lipsa de civilizație, despre atrocitățile la care sunt supuse animalele, despre disconfortul urban creat. A propus administrației locale o campanie de informare a cetățenilor și o amplă campanie de sterilizare a animalelor cu și fără stăpân, finanțată de la bugetul local. Câmpina nu ar fi primul oraș din țară unde s-ar desfășura o astfel de campanie de sterilizare. Au facut-o administrațiile locale din Brașov, din Oradea, din Cluj-Napoca, din Timișoara etc. Oameni care au înțeles că sterilizarea este o soluție eficientă într-o comunitate civilizată. Că astfel numărul animalelor se reduce pe cale naturală.
La Câmpina, însă, nu se poate. E greu, e complicat, e de muncă, e costisitor, e o bătaie de cap. Cam asta ar fi concluzia discuțiilor din plenul Consiliului Local. Nimeni nu a susținut-o pe fata aceea venită să vorbească despre o problemă a orașului. Consilierii erau mai degrabă plictisiți și interesați de altele: cine a trimis-o, de unde vine, e de la vreo fundație, ce urmărește, ce interese are? 
Da, o campanie de sterilizare este o treabă destul de grea. Dar posibilă și cu rezultate bune pentru o comunitate. Ne-au demonstrat-o alții. Dacă este costisitoare, asta nu poate ști nimeni până nu se face un recensământ al animalelor din municipiu. Dar nu am auzit vreun consilier local să spună asta. Toată lumea știa că e scump, dar de fapt nimeni nu știe câți bani ar trebui pentru o asemenea campanie, pentru că nu știm câte animale sunt. Cu stăpân și fără stăpân. Iar mulți câmpineni ar dori să-și sterilizeze animalele, dar nu-și permit din cauza nivelului scăzut de trai. Atenție, nu ne referim la câinii de rasă, care intră în altă categorie și pentru care există alt tip de legislație.

Una peste alta, administrația locală nu vede cu ochi buni această inițiativă. Am auzit consilieri spunând că eutanasierea e singura soluție și au preferat să majoreze de la 9.000 lei la 14.000 lei (fără TVA) suma alocată lunar adăpostului de câini administrat de firma Alextib SRL, condusă de Alexandru Chirobocea. Acolo unde animalele sunt ucise fără milă. Dar așa e bine, să le ucidem pe capete, dacă o spun unii dintre aleșii câmpinenilor... Despre pisici, nimic. Nu facem un adăpost și pentru ele, administrat, evident, de Alextib?!
Iulia Burloiu a adresat o petiție Primăriei și Consiliului Local, petiție pe care a prezentat-o și în ședința de săptămâna trecută. Cum a rămas această poveste? "În 30 de zile o să primiți răspuns acasă". Cum au decurs discuțiile, vedeți în imaginile video. Noi mai precizăm un singur lucru. Pentru o campanie de sterilizare au semnat și iubitori de animale, dar și persoane care nu pot fi încadrate în această categorie, dar care sunt de acord că trebuie făcut ceva pentru a demonstra că suntem o societate civilizată, într-un stat european.

6508 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian B 29.10.2017 19:18 Eu am semnat petitia pentru sterilizarea cainilor si pisicilor, la fel cum am semnat si petitia pentru asfaltarea unor strazi din Campina, printre care si Bobalna, si Calea Doftanei, Sunt extrem de deranjat de felul in care sunt tratat de primar si consilierii locali. Practic ei se sterg la fund cu petitiile noastre, cu semnaturile noastre! La fel voi face si eu cu promisiunile lor electorale. Daca mai prind picior de politician la mine la poarta, dintre cei care sunt acum in Consiliu sau in Primarie, dau drumul la... caini!
  • ham-ham 30.10.2017 07:33 Au tinut vreodata consilierii si primarul cont de parerea oamenilor? Niciodata! Eu se uita doar dupa ce le iese si lor si atat! Puteam sa strangem si 20 milioane de semnaturi, atitudinea lor este aceeasi - impasibilitate, nesimtire si cu gandul numai la furat!
  • Adrian 30.10.2017 07:36 Eu nu am inteles! Vor sa ma oblige sa mi-l sterilizez si pe catelul meu din curte? Dar daca eu nu vreau?! Am un catelus, e vaccinat, are carnet de sanatate, dar nu vreau sa il sterilizez. Ma pot obliga ei!?
  • Adela 30.10.2017 07:36 Felicitari initiatorilor! Iar consilierilor, sa le fie rusine!
  • Lavinia Panait 30.10.2017 07:42 Nu inteleg de ce este nevoie de 30 de zile pentru un raspuns?! Nu tot oamenii care erau acolo in sala sunt cei care decid?! Mi se pare ca se ascund in spatele unor tertipuri si chichite, doar ca sa isi bata joc de oameni, in loc sa le multumeasca si sa raspunda pe loc cum pot contribui la rezolvarea problemei! Mai dureros mi se pare ca nu s-a gasit un singur consilier - unul singur - care sa ia apararea initiatorilor!
  • Niculae Demetrov 30.10.2017 10:13 ,,Consilierii erau mai degrabă plictisiți și interesați de altele: cine a trimis-o, de unde vine, e de la vreo fundație, ce urmărește, CE INTERESE ARE?!?!? Acești ,,câini” care cică consiliază bunăstarea orașului, se tem ca altcineva le va fura ,,osul” sau ,,ciolanul”. Nu vin alegerile alea mai repede???? .......
  • Alexandru D. 30.10.2017 12:42 Va place unde am ajuns? Va place? Va place cum noi va platim taxele pe care voi ni le impuneti, va place cum fiecare surub din masina pica la fiecare groapa noua rasarita pe Bobalna si Calea Doftanei? Va place? Imi pare rau daca nu aveti timp sa cititi acest mesaj domnilor consilieri, si drag primar. Imi pare rau ca va grabiti. Am sa ma grabesc si eu sa evit urna de vot atunci cand veti veni inapoi sa ne cersiti voturile ca voi sa stati degeaba. Ok, nu spun ca toti, dar majoritatea nu face nimic. Doar promisiuni. Promisiuni si alte promisiuni. Ne-am saturat. Si da, stiu este o problema la nivel national, dar chiar va doriti sa facem si noi parte din aceeasi oala? Nu v-ar place sa ne mandrim cu un oras reabilitat 100%, cu proiecte interesante si tot asa? Stiu, raspunsul este nu. Nu pentru ca nu va zbateti pentru noi, nu va zbateti precum noi o facem ca sa va platim taxele. Va zbateti doar sa faceti promisiuni care mai apoi sa nu fie reale nici alea. Mi-as dori sa apuc ziua in care totul in acest oras, cat si in tara, va merge ca pe roate. Sa nu mai fim nevoiti sa facem slalom printre gropi punandu-ne viata in pericol, sa nu mai fim nevoiti sa avem sperante ca se va face ceva, sa nu mai fim nevoiti sa va cerem audiente in consiliu local pentru fiecare problema. Vrem sa fim ascultati. Vrem sa fiti alaturi precum si noi o facem, oarecum, pentru voi. Imi pare rau ca va pierdeti timpul, domnilor consilieri, dar si noi il pierdem ascultandu-va cum faceti promisiuni catre cetateni (30 de zile pentru un amarat de raspuns? Serios?), si tot asa. Ar fi multe de spus, dar ma rezum aici. Ce pot spune..va urez un ironic aveti grija si..., multumim! :)
  • Ana Maria 30.10.2017 18:12 Sa le fie rușine. ...dar nu le este. Îi interesează doar cât le iese, cât pot fura de pe urma a tot. Nu fac pentru oameni și nici pt animale ceva bun. Singurul lucru pe care putem sa l facem este sa nu se mai prezinte nimeni la votare. Nu avem ce vota...Este drept ca sterilizărilor costa, dar la fel și substanțele pt. eutanasiere. Sau au de gând sa folosească alta metoda? Nu ca ar fi ceva nou. Astia nu sunt oameni...dar nici animale nu i putem numi pt. ca jignim regnul!
  • Adi Popescu 31.10.2017 15:25 Am stat ceva timp in SUA si acolo se facea asa: se lua cainele de pe strada, se duce la adapost. Daca in termen de 15 zile(sper sa nu ma insel) nu dorea nimeni sa il adopte, era eutanasiat. Eu zic ca asa ar trebui, nu sa ii sterilizam si sa le dam drumul pe strada ca apoi sa muste copiii! Eu personal sunt total impotriva ca din banii mei de impozite sa fie sterilizati cainii..Cand naiba au ajuns cainii mai importanti decat oamenii?
  • Lili ana 30.10.2019 18:55 Nu înțeleg de ce nu sunt obligați toți proprietarii să-și sterilizeze cățeii sau pisicile. Amenda mare pentru cei care refuza sau arunca în strada pui. Primarul din Câmpina papa banii alături de consilieri și acel asa zis adăpost care de fapt omoară fără mila animale nevinovate. Rușine mare domnule primar!

Actualitate

774 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

956 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

1816 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.