Cum ar putea fi convinși unii cetățeni să-și parcheze mașinile în curți sau garaje și nu pe carosabil ori trotuare?

Social (Categoria articolului)

În urma articolelor noastre și a reacțiilor apărute în legătură cu problema locurilor de parcare insuficiente din municipiul Câmpina, mai mulți locuitori ne-au semnalat o altă situație existentă nu neapărat în zona centrală a localității, cât mai degrabă în cartiere. Este vorba despre parcarea mașinilor pe trotuare sau carosabil de către proprietari care au curți și chiar garaje.

Cu alte cuvinte, sunt zone unde într-adevăr locurile de parcare sunt insuficiente, dar există și zone unde pietonii merg pe stradă pentru a ocoli mașinile de pe trotuare sau traficul rutier este îngreunat de autoturismele lăsate pe carosabil deși pot fi parcate în curte sau garaj. Este o situație întâlnită în mai multe ale localității și este menționată inclusiv în Planul de Mobilitate Urbană realizat la comanda Primăriei Câmpina.
Oficial, Câmpina are 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, aparținând atât populației, cât și agenților economici. Și tot oficial, Câmpina are 857 locuri de parcare, aici fiind vorba doar despre cele amenajate în parcările publice din municipiu. Nu există o evidență a locurilor de parcare de pe proprietățile private. Și nici nu există vreo autoritate dispusă să se implice în rezolvarea unor astfel de probleme, mai ales că nu avem nici măcar o legislație clară în acest domeniu. Și nici nu-i vedem pe polițiști umblând prin oraș pentru a-i convinge pe unii cetățeni că trotuarele sau carosabilul nu sunt locuri potrivite să-și lase mașinile.

6722 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Victor Zerbes 22.08.2016 07:29 Blocați-le roțile , ridicați mașinile , aplicați sancțiuni . Trotoarul este al peton-ului și nu poate fi obligat la asumarea riscului la accidente pentru câ domnii/doamnele conducâtori/are auto fac legea . Și câ ultimâ soluție , suspendarea permisului de conducere o lunâ - 3 luni și chiar mai mult , în funcție de numârul abaterilor la regulamentul de circulație pe drumurile publice .

Social

1597 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

801 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

803 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.