Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să reabiliteze casa solară de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, a solicitat Primăriei Câmpina emiterea unui certificat de urbanism necesar documentației aferente proiectului de reabilitare a casei solare. Precizăm că acest institut este proprietarul casei solare de pe Muscel, cea aflată de multă vreme într-un stadiu avansat de degradare.

Certificatul de urbanism este necesar pentru realizarea studiului de fezabilitate. Proiectul pentru care se realizează acest studiu se numește "Reabilitare și modernizare clădire existentă - casa solară. Model de clădire verde cu consum de energie egal cu zero", investiția urmând să fie finanțată de Ministerul Dezvoltării.
Este o veste bună având în vedere faptul că, în urmă cu mulți ani, casa solară era un simbol al Câmpinei. De fapt acolo, pe Muscel, pe Strada I.H. Rădulescu, erau două case solare, construite în anul 1974, din dispoziția Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina pentru că era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul. Cele două case solare incluse în proiectul-pilot au fost construite repede, dar rezultatul nu a fost cel așteptat. Randamentul panourilor solare utilizate a fost foarte scăzut. Ulterior, una dintre case a trecut în proprietatea Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie și a fost transformată în stație meteo. Cealaltă casă a rămas la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială și a devenit o ruină. 

3289 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1720 vizualizari
20 aug. 2017 13:23

Pe Strada Tineretului din Câmpina... îmbătrânești în așteptarea asfaltului

Da, știm, nu doar pe Tineretului se întâmplă asta, ci și pe multe alte străzi din Câmpina. Dar Tineretului este un caz aparte, pentru că aici nu există probleme legate de lucrările de canalizare, așa cum există în alte locuri. Aici, în schimb, a fost reabilitată conducta de apă, lucrare care a durat mai bine de un an. Apoi locuitorii au rămas în așteptarea asfaltului, care n-a mai venit.

1826 vizualizari
20 aug. 2017 12:18

O delegație a Primăriei Câmpina va fi prezentă la "Ziua Orașului Cimișlia", în Republica Moldova

Pe 28 august este Ziua Orașului Cimișlia, localitate din Republica Moldova cu care municipiul Câmpina este înfrățit de doi ani și jumătate. A devenit o tradiție ca reprezentanți ai administrațiilor publice din cele două localități să participe la evenimentele organizate dincoace și dincolo de Prut. Prin urmare și în acest an Primăria Câmpina va onora invitația fraților din Cimișlia și va avea reprezentanți la manifestările dedicate împlinirii a 397 de ani de atestare documentară a orașului din Republica Moldova.

Alte stiri recente

3014 vizualizari
20 aug. 2017 12:53

Liga A Prahova. Etapa 1. Rezultate

Vineri după-amiază a debutat o nouă ediţie a Ligii A Prahova la fotbal, o competiţie în care municipiul Câmpina nu este reprezentat. Primul meci al rundei a avut loc la Boldeşti. Sâmbătă după-amiază s-au desfăşurat alte trei partide, etapa încheindu-se duminică dimineaţă. S-au marcat 34 goluri şi s-au consemnat trei victorii ale oaspeţilor.

3669 vizualizari
18 aug. 2017 15:44

Incendiu la Poiana Câmpina. O casă bătrânească, distrusă de foc

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la o casă din comuna Poiana Câmpina, în satul Pietrișu, la numărul 187. Fiind o casă veche, bătrânească, din lemn și paiantă, focul s-a extins repede. Două echipaje de pompieri au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului.