Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să reabiliteze casa solară de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, a solicitat Primăriei Câmpina emiterea unui certificat de urbanism necesar documentației aferente proiectului de reabilitare a casei solare. Precizăm că acest institut este proprietarul casei solare de pe Muscel, cea aflată de multă vreme într-un stadiu avansat de degradare.

Certificatul de urbanism este necesar pentru realizarea studiului de fezabilitate. Proiectul pentru care se realizează acest studiu se numește "Reabilitare și modernizare clădire existentă - casa solară. Model de clădire verde cu consum de energie egal cu zero", investiția urmând să fie finanțată de Ministerul Dezvoltării.
Este o veste bună având în vedere faptul că, în urmă cu mulți ani, casa solară era un simbol al Câmpinei. De fapt acolo, pe Muscel, pe Strada I.H. Rădulescu, erau două case solare, construite în anul 1974, din dispoziția Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina pentru că era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul. Cele două case solare incluse în proiectul-pilot au fost construite repede, dar rezultatul nu a fost cel așteptat. Randamentul panourilor solare utilizate a fost foarte scăzut. Ulterior, una dintre case a trecut în proprietatea Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie și a fost transformată în stație meteo. Cealaltă casă a rămas la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială și a devenit o ruină. 

3527 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

5047 vizualizari
17 nov. 2017 12:18

Nici două cuvinte nu sunteți în stare să scrieți corect pe o plăcuță indicatoare?

2 comentarii

După cum v-am informat prin luna august, în stațiile de maxi-taxi aferente traseelor județene de transport public a început montarea unor plăcuțe cu denumirea stațiilor respective. În toate localitățile, plăcuțele au același model stabilit de Consiliul Județean Prahova și trimis primăriilor pentru a le realiza și monta în stații. Nu știm cum o fi în alte localități, dar la Câmpina, orașul recunoscut cândva pentru numărul mare de intelectuali la mia de locuitori, n-a prea ieșit ce trebuie.

2554 vizualizari
17 nov. 2017 09:25

Municipiul Câmpina are stand propriu la Târgul Național de Turism 2017, ediția de toamnă

La Pavilionul Romexpo din București are loc, în perioada 16-19 noiembrie 2017, cea de-a 38-a ediție a Târgului de Turism al României (TTR), cel mai important eveniment de profil din țara noastră. Sunt organizate două ediții pe an, primăvara și toamna, 2017 fiind primul an în care municipiul Câmpina este reprezentat la TTR.

Alte stiri recente

1947 vizualizari
19 nov. 2017 19:43

Un bătrân din Poiana Câmpina, găsit decedat într-o fosă septică

Tragedia s-a întâmplat duminică seara, pe Strada Tulburii din comuna Poiana Câmpina. Bătrânul de 73 de ani a fost descoperit de rude în fosa septică din curtea proprie, o fosă cu o adâncime de aproximativ doi metri.

3444 vizualizari
19 nov. 2017 12:52

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul joc din cadrul etapei a 14-a din Liga. Sâmbătă dimineaţă a avut loc un alt joc, derby-ul de la Văleni. Trei partide au avut loc sâmbătă după-amiază, iar ultimele meciuri au fost programate duminică. S-au înscris 22 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale gazdelor, două remize şi o victorie a oaspeţilor, chiar a liderului.