Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" se pregătește pentru un nou festival internațional

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru al doilea an consecutiv, Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina este invitat să participe la Festivalul Internațional de Folclor "Nestya Art" din Bulgaria. Este un festival care are loc în fiecare vară, în mai multe etape, un festival care reunește soliști și ansambluri din zeci de țări europene și care are ca scopuri principale promovarea tradițiilor folclorice și schimbul cultural între țările participante. Iar Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" a impresionat la prima sa participare, iar în această vară, în perioada 16-21 august, va merge din nou în Bulgaria.   

Festivalul Internațional de Folclor "Nestya Art" este organizat de Centrul Național de Artă și Folclor "Nestya" și Alianța Balcanică de Folclor, cu sprijinul Ministerului Educației și Ministerului Culturii din Bulgaria. Este un eveniment cu tradiție, care are loc în stațiunea Nessebar, pe țărmul Mării Negre. În aceste zile, pregătirile sunt în toi pentru festivalul din Bulgaria (video). Anul trecut, Ansamblul "Ghiocelul" a revenit acasă cu un trofeu, dar nu medaliile, diplomele și trofeele reprezintă scopul pentru care "Ghiocelul" participă la festivaluri, ci bucuria dansului, aplauzele cu care publicul îi răsplătește pe tinerii dansatori, mândria de a reprezenta Câmpina și România peste hotare. Ansamblul "Ghiocelul" primește multe invitații la festivaluri internaționale, dar, din păcate, nu le poate onora pe toate din motive financiare. Este un ansamblu finanțat de la bugetul local, prin Casa de Cultură, iar fondurile alocate sunt destul de reduse.

Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" a fost înființat în anul 2002 la inițiativa fostului director al Casei de Cultură - Costică Radu, a profesorului Alexandru Grecu și a directorului de atunci al Centrului Cultural Județean Prahova - Constantin Manolache. La început, în cadrul ansamblului au evoluat elevi de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", dar pe parcurs s-au înscris elevi de la toate liceele câmpinene, pasionați de dansul popular și iubitori ai tradițiilor românești autentice. Astăzi, Ansamblul "Ghiocelul" numără peste 30 de membri (20 fete și 13 băieți). Din 2009, ansamblul este condus de instructorii - coregrafi Cristi Colezea și Vali Colezea.

5556 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2077 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1283 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

162 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

300 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.