Prima ședință din 2018 a Consiliului Local Câmpina și primele scuze din partea primarului Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

Marți, 9 ianuarie, a avut prima ședință din 2018 a Consiliului Local Câmpina. A fost o ședință extraordinară, cu un singur punct pe ordinea de zi - acoperirea deficitului de la secțiunea de dezvoltare din excendentul bugetar al municipiului. A fost doar o formalitate, ședința terminându-se în câteva minute, dar cu toate acestea, am consemnat o premieră: primarul Horia Tiseanu și-a cerut scuze în fața Consiliului Local.

Referitor la proiectul aprobat, precizăm faptul că la secțiunea de dezvoltare a bugetului s-a înregistrat un deficit de 3,6 milioane lei, care a fost acoperit, la solicitarea expresă a Direcției de Finanțe, din excedentul bugetar al anului 2017. Concret, în 2017, la secțiunea de dezvoltare au fost încasate venituri de aproape 11,2 milioane lei, din care aproximativ 10,5 milioane lei a reprezentat excedentul bugetar din anul anterior (2016). Plățile efectuate au fost de 4,3 milioane lei. Dacă se dă deoparte excedentul din 2016 și situația se raportează strict la veniturile și cheltuielile din 2017, rezultă un deficit bugetar care trebuia acoperit din excedentul anului trecut pentru a se putea încheia exercițiul bugetar. Practic, o problemă de contabilitate, dar pentru care trebuia aprobarea Consiliului Local. Și s-a votat fără probleme, în câteva minute.
Totuși, în proiectul de hotărâre au existat unele greșeli la sume, situație semnalată de consilierul Constantin Cândea. Atunci reprezentanții Primăriei au anunțat că este o greșeală, iar primarul Horia Tiseanu a cerut cuvântul pentru a-și cere scuze: "Îmi cer scuze pentru această greșeală. Eu sunt inginer, nu economist, recunosc că nici nu am înțeles prea bine acoperirea deficitului de la un an la altul, dar am înțeles de la economiști că este necesar acest proiect. Avem și o scrisoare de la Direcția de Finanțe în acest sens. Fiind un singur proiect și fiind vorba de o chestiune tehnică, recunosc că nu am stat să verific și îmi cer scuze încă o dată pentru această greșeală".
Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Fie Horia Tiseanu a dorit să înceapă anul cu gânduri bune, fie s-a simțit dator să-și ceară scuze în fața Consiliului Local având în vedere faptul că în ultimele luni s-a tot întâmplat să apară greșeli în proiectele de hotărâre supuse aprobării plenului CL.

4487 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert 10.01.2018 20:19 O vorba din popor spune in astfel de situatii ca "a intrat in anul mortii" (macar din punct de vedere administrativ si politic)
  • Florin 10.01.2018 20:26 Doar mascarada. Se pregateste de o atitudine umilă pentru instanta 🤧
  • Ms 10.01.2018 21:06 La ce armata e în primărie și fiecare lucreaza cum vrea, nimeni nu are timp de controale. Probabil vor verifica și vor da amenzi cei de la curtea de conturi.
  • S.M. 10.01.2018 21:34 Cine se face vinovat de aceste greseli?Era firesc să îşi ceară scuze.Culege roadele angajărilor si promovărilor făcute.
  • Radu Vasile 11.01.2018 23:00 Si noi ce sa mai intelegem?si noua cine ne cere scuze?Primarul este in administratia orasului de mult timp,din pacate,mai grav este ca el nu intelege multe alte mecanisme dupa care se conduce orasul.Poate isi ia o pauza mai mare, sa poata verifica aceasta chestiune tehnica,penibil si jenant scuzele,este foarte ocupat avand in vedere ca este si profesor ,o alta aberatie de cartea recordurilor.In acelasi timp noi asistam la o mascarada numita administratia orasului,PSD-ul are aceiasi vina, asistind cu nepasare la debandada din Primarie de mult timp,orasul nu are mama nu are tata este ca un "aurolac" fara viitor.In afara de locuri de joaca ,parcuri,amenajari florale ce altceva mai se gaseste in planul genial de revigorare a locurilor de munca pentru noile generatii.DEMISIA, dar la salariile uriase incasate lunar fara nici o emotie cine e de acord sa renunte.

Actualitate

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

22 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

742 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.