Comuna Cornu, în sărbătoare la cea de-a X-a ediție a Festivalului "Florilor de tei"

Eveniment (Categoria articolului)

La Cornu are loc în acest week-end tradiționalul festival al "Florilor de Tei", eveniment în cadrul căruia, sâmbătă, în prima zi, au fost premiați cei mai buni elevi și sportivi și au fost sărbătorite cele mai longevive cupluri din localitate. Festivalul are loc în fiecare an în iulie, pentru că în această lună este ziua localității. Anul acesta, Cornu împlinește 503 ani de la prima atestare documentară. Și să mai precizăm un lucru: în urmă cu puțin timp, Cornel Nanu a împlinit 25 de ani de când este primarul comunei.

Foarte multe oficialități au fost prezente la deschiderea festivalului. Alături de primarul Cornel Nanu și consilierii locali de la Cornu s-au aflat: deputatul Rodica Paraschiv, prefectulul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, vicepreședintele CJ - Ludmila Sfârloagă, câțiva consilieri județeani și directori ai unor instituții deconcentrate, dar și primarii unor localități vecine (Sorin Popa - Comarnic, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Octavian Negotei - Adunați). Municipiul Câmpina a fost reprezentat de consilierul personal al primarului - Marian Dulă, iar orașul Breaza - de Ciprian Ezaru. 

După festivitatea de deschidere, a urmat acordarea unor diplome de excelență celor mai vârstnici locuitori ai comunei (Elisabeta Frăţilă, Maria Burlacu, Maria Badea) și celor nouă familii care anul acesta sărbătoresc "Nunta de aur" (Eugenia şi Constantin Hornea, Elena şi Gheorghe Gheorghe, Doina şi Ion Burloiu, Maria şi Gheorghe Ionescu, Paraschiva şi Nicolae Constantin, Elena şi Teodor Constantin, Viorica şi Ion Lazăr, Maria şi Constantin Dulgheru, Silvia şi Gheorghe Văsi). Apoi au fost premiați cei mai buni elevi de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din Cornu (copiii au primit diplome de merit și premii în bani).
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al III-lea: Gabriel Valentin Iancu, Ioana Gabriela Băjenaru, Andreea Cristina Tănase, Ionuţ Claudiu Pandele, Ioana Lăcrămioara Drăgan, Andreea Ioana Iancu;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul al II-lea: Antonio Mihai Floroiu, Paul Ştefan Duţă, Nicoleta Alexandra Oprea, Giulia Florina Floroiu, Mihai Stoenescu, Bianca Elena Voica;
- Elevii care în anul școlar recent încheiat au obținut premiul I: Teodora Neguriţă, Iulia Crăcan, Horia Barbu, Mihai Alexandru Dumitru, Andrei Cobeanu;
- Premiu special (media generală 10): Mihai Bogdan Drăgoi;
- Premiu special (cea mai mare medie la examenul de capacitate): Bianca Elena Voica.
De asemenea, au fost premiați și elevii care au participat la proiectul „Carte pentru sufletul copiilor”, ediţia a VIII-a (organizat de Şcoala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu”, Biblioteca Comunală Cornu, Vasile Pop - inițiatorul proiectului și consilierul Marius Sticlaru - cel care a sponsorizat acest proiect): Amalia Bărbat Barbu, Paula Manta, Anastasia Leescu, Teodora Stoica, Mădălina Popescu, Delia Oprea, Marta Chiţu, Ioana Florescu, Valentina Burloiu, Andra Augustin, Cosmina Vlăsceanu.
La final, au fost premiați copiii de la Clubul Sportiv Kokki, care au obținut medalii la Campionatul European de Karate din Belgia și la Campionatul Național de Karate de la Izvorani, împreună cu antrenorul lor, Flavian Grădeanu. 
Despre spectacolele din cele două seri ale festivalului vom scrie separat.

11902 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1250 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1285 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

34 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1063 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.