Perioada de școlarizare a agenților de poliție se reduce la un an, iar numărul de locuri în școlile MAI va crește de șase ori

Social (Categoria articolului)

Guvernul a aprobat în ședința de ieri, 30 august, o hotărâre care prevede creșterea cifrei de școlarizare la școlile de agenți de poliție din cadrul MAI. Astfel, pentru anul școlar 2017-2018, numărul total de locuri la școlile de agenți și subofițeri (unități postliceale) va crește de la 1.434 locuri la 8.190 locuri, deci de șase ori și vor fi organizate trei sesiuni de admitere.

De asemenea, perioada de școlarizare în școlile de agenți de poliție se va reduce de la doi an la un an, prevedere care intră în vigoare chiar din 2017. Astfel, promoția 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor.
Hotărârea de Guvern adoptată ieri face parte dintr-un pachet legislativ și managerial care va fi aplicat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne având ca scop reducerea deficitului de personal, creșterea gradului de protecție a angajaților și îmbunătățirea dotărilor pe care angajații MAI le au la dispoziție. În acest moment, după cum a anunțat ministrul Carmen Dan, deficitul de personal la nivel național este de peste 20.000 polițiști și a fost accentuat de pensionările masive din ultima perioadă.
Școlile postliceale ale MAI, la care se aplică prevederile noii hotărâri de Guvern sunt:
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina
- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj Napoca
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea
- Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani
- Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești

16039 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1387 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

656 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

114 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

267 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.