100 de copaci au fost plantați la Fântâna cu Cireși de 100 de elevi de la două școli câmpinene

Social (Categoria articolului)

În anul Centenarului Marii Uniri, 100 de copii din Câmpina au plantat 100 de copaci în zona de agrement Fântâna cu Cireși. Este vorba despre elevi de la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" și Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", iar acțiunea lor face parte din proiectul "Responsabilitate ecologică în școli - Învață să vezi!" inițiat de OMV Petrom și derulat în parteneriat cu Asociația ECOTUR și Primăria Câmpina.

La Fântâna cu Cireși au fost plantați ieri 100 de puieți de frasin și salcâm, copiii fiind ajutați de angajații de la Serele Municipale, care au săpat gropile și au adus materialul săditor. "Noi sperăm ca acest proiect să fie continuat pe parcursul întregului an și, desigur, sperăm ca acești copaci plantați astăzi de copii să se păstreze și să aibă o viață lungă. Copiii au pus mult suflet în ceea ce au făcut și sperăm ca munca lor să nu fie distrusă", a declarat Ioana Bumbăcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina. (video)
La finalul acțiunii, copiii au primit diplome și dulciuri din partea OMV, precum și tricouri imprimate cu denumirea și sigla proiectului "Responsabilitate ecologică în școli - Învață să vezi!". Premergător acțiunii de plantare, reprezentanții Asociației ECOTUR au mers în școli pentru a le vorbi elevilor despre importanța protejării mediului înconjurător.

2069 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion D. 20.04.2018 18:59 Multumim societatii Eliro pentru ca ne-au transportat gratis copiii pe Muscel!O firma care nu este la prima "abatere"!Felicitari!

Social

67 vizualizari
14 aug. 2018 09:22

Sport în aer liber la "Manifest life", eveniment organizat la Câmpina, pentru al șaselea an consecutiv, de Asociația Frizzly

"Manifest life" este o convenție de fitness desfășurată în premieră în Câmpina în anul 2013. Este proiectul Asociației Frizzly condusă de Clara Leica, profesor de limbi străine și instructor de aerobic fitness. O inițiativă care s-a dovedit a fi extrem de inspirată și foarte bine primită la Câmpina, având în vedere numărul mare de participanți. "Manifest life" a ajuns, iată, la cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura în Parcul Soceram de pe platoul Muscel, pe 26 august și 2 septembrie 2018.

1625 vizualizari
13 aug. 2018 22:58

Câmpina, România 100. Atelierul lui Aurel Kraus, de ieri, farmaciile de astăzi

În anii '40 - '60, o mulțime de meseriași aveau în Câmpina ateliere proprii. Printre ei, neamțul Aurel Kraus, despre care se spunea că este un om cu mâini de aur. Avea un atelier mecanic, o tocilărie, unde repara aproape orice și unde ascuțea de toate - de la cuțite și foarfeci, până la coase și topoare. Era vestit Aurel Kraus și căutat nu doar de câmpineni, ci și de locuitori din comunele vecine.

Alte stiri recente

783 vizualizari
14 aug. 2018 07:43

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 14 august 2018

Informaţiile sunt urnizate de Agenţia Judeţeană pebtru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3160 vizualizari
12 aug. 2018 11:05

În Prahova s-a trecut pragul de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". La nivel național au semnat aproximativ 700.000 cetățeni

Judeţul Prahova, alături de alte zece judeţe din țară, a atins și depășit ţinta de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", Prahova având 24.600 semnături de la cetățeni. La nivel național, până duminică dimineață au fost strânse 691.936 semnături, peste necesarul de 500.000, dar mai trebuie îndeplinită și a doua condiție, aceea de atingere a pragului stabilit în toate județele unde se desfășoară campania. Pentru ca proiectul de modificare a Constituției și expunerea de motive să poată fi înregistrate la Parlament, mai sunt zece județe unde pragul de 20.000 de semnături nu a fost atins.