100 de copaci au fost plantați la Fântâna cu Cireși de 100 de elevi de la două școli câmpinene

Social (Categoria articolului)

În anul Centenarului Marii Uniri, 100 de copii din Câmpina au plantat 100 de copaci în zona de agrement Fântâna cu Cireși. Este vorba despre elevi de la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" și Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", iar acțiunea lor face parte din proiectul "Responsabilitate ecologică în școli - Învață să vezi!" inițiat de OMV Petrom și derulat în parteneriat cu Asociația ECOTUR și Primăria Câmpina.

La Fântâna cu Cireși au fost plantați ieri 100 de puieți de frasin și salcâm, copiii fiind ajutați de angajații de la Serele Municipale, care au săpat gropile și au adus materialul săditor. "Noi sperăm ca acest proiect să fie continuat pe parcursul întregului an și, desigur, sperăm ca acești copaci plantați astăzi de copii să se păstreze și să aibă o viață lungă. Copiii au pus mult suflet în ceea ce au făcut și sperăm ca munca lor să nu fie distrusă", a declarat Ioana Bumbăcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina. (video)
La finalul acțiunii, copiii au primit diplome și dulciuri din partea OMV, precum și tricouri imprimate cu denumirea și sigla proiectului "Responsabilitate ecologică în școli - Învață să vezi!". Premergător acțiunii de plantare, reprezentanții Asociației ECOTUR au mers în școli pentru a le vorbi elevilor despre importanța protejării mediului înconjurător.

2121 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion D. 20.04.2018 18:59 Multumim societatii Eliro pentru ca ne-au transportat gratis copiii pe Muscel!O firma care nu este la prima "abatere"!Felicitari!

Social

2577 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2078 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

99 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

1034 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.