Ziua Culturii Naționale, ignorată complet la Câmpina, "orașul intelectualilor"

Actualitate (Categoria articolului)

15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale. Așa a stabilit Parlamentul României în 2010, ca ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naționale. Astăzi s-au împlinit 168 de ani de la nașterea poetului național și tot astăzi ar fi trebuit să sărbătorim Cultura națională. La Câmpina, însă, a fost o zi ca oricare alta. Nicio instituție culturală din al doilea municipiu al județului nu a găsit de cuviință să marcheze Ziua Culturii Naționale.

Asta se întâmplă, astăzi, în orașul în care au ales să trăiască (odinioară) Ion Heliade Rădulescu, Constantin I. Istrati, Geo Bogza sau Nicolae Grigorescu, în orașul în care marele creator Bogdan Petriceicu Hasdeu a ales să ridice pentru eternitate un castel în memoria genialei sale fiice, Iulia, prima studentă româncă admisă la Sorbona, în orașul în care genialul George Enescu susținea concerte în casele prietenilor săi. Asta se întâmplă, astăzi, în orașul despre care se spunea, cândva, că are cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. "Orașul intelectualilor" a uitat, însă, de această sărbătoare, a uitat de Eminescu. Încet, încet, la Câmpina se uită multe lucruri importante.
Trebuie, totuși, menționat un lucru. Pe lista manifestărilor culturale aprobate de Consiliul Local Câmpina și pentru care s-au alocat bani de la bugetul local este trecută Ziua Culturii Naționale. Apare acest eveniment printre manifestările de la Casa de Cultură "Geo Bogza". De ce nu s-a organizat nimic, asta rămâne să aflăm. Dar deja aproape că nu mai contează... 

4325 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carol 16.01.2018 08:34 Cine sa se ocupe de cultura in Campina?! Sa luam pe rand - Fratila, Ionita (doamna), Buda, Dula, Badulescu, Pitigoi, Tiseanu?! Cine?! Ca au avut grija ca de cultura sa se ocupe numai astfel de oameni, care nu ii duce mintea decat pentru smecheriile lor. Si cand trebuie sa faca ceva, ca e musai, iese ce ati vazut cu totii la Ziua Campina! Asadar, Campina orasul intelectualilor devine doar o legenda.
  • Vasile Badiu 16.01.2018 09:30 Se apropie 24 ianuarie si sunt curios ce se va organiza in Campina cu ocazia acestui mere eveniment...

Actualitate

113 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

266 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

672 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1566 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.