Primul Mareșal al României, Alexandru Averescu, omagiat astăzi de Asociația Cultul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în primul război mondial, Asociația Cultul Eroilor din Câmpina, condusă de col(r) Marian Dulă, a organizat astăzi mai multe acțiuni. Mai întâi, în Parcul Averescu din Poiana Câmpina, a fost depusă o coroană de flori la bustul Mareșalului Alexandru Averescu și a fost evocată personalitatea acestuia. 

Alexandru Averescu, unul dintre marii comandanți din istoria militară națională, a fost primul mareșal al României, fiind avansat în grad de regele Carol al II-lea ca o recunoaștere a meritelor sale de pe câmpul de luptă. A condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăști și Oituz. Mareșal, general de armată și comandantul Armatei Române în primul război mondial, Alexandru Averescu a avut o carieră militară remarcabilă, pentru ca din tranșee să intre apoi în viața politică, devenind prim-ministru al țării în trei cabinete (1918, 1920-1921, 1926-1927).
Astăzi, în parcul care-i poartă numele, au vorbit despre Alexandru Averescu - mareșalul asociat cu deviza 'Pe aici nu se trece!' col(r) Marian Dulă și locotenent comandor Constantin Gînjoaie, în prezența mai multor membri ai Asociației 'Cultul Eroilor'. 
Apoi, la Casa de Cultură din Câmpina a avut loc simpozionul '100 de ani de la intrarea României în primul război mondial', tot aici fiind amenajată și o expoziție de decorații și însemne militare. 

9135 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin 23.08.2016 11:17 Eroare in titlu si articol. In realitate, primul maresal a fost regele Ferdinand, in anul 1918.
  • Admin 23.08.2016 11:38 Madalin, da, tu ai dreptate intr-un fel. Eu stiam ca gradul de maresal al Regelui Ferdinand a fost unul onorific (asa cum a fost in cazul tuturor regilor Romaniei) si ca doar trei ofiteri romani au avut privilegiul de a fi inaintati in gradul de maresal - Alexandru Averescu, Constantin Prezan si Ion Antonescu.
  • Stefan 23.08.2016 15:00 Eu zic sa elucideze dilema profesorul de istorie Fratila!

Eveniment

1190 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1275 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

688 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

294 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.