Artiștii plastici din Tabăra de creație "Câmpina și Marea Unire", vizitați de copiii care dau culoare Câmpinei

Eveniment (Categoria articolului)

Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire" are loc în această perioadă în cel de-al doilea municipiu al județului. Este o manifestare organizată de administrația locală și la care participă 13 artiști plastici - 11 din țară și doi de la Cimișlia (Republica Moldova). Pictorii au mers prin oraș, au văzut oameni și locuri, apoi s-au așezat în fața șevaletului. Din păcate, spre deosebire de anii precedenți, vremea nu le-a prea permis să picteze în aer liber, motiv pentru care foaierul de la etajul Casei Tineretului a fost transformat în atelier de creație. Miercuri, artiștii plastici au fost vizitați de copiii care au participat la proiectul "Câmpina în culori".   

Proiectul "Câmpina în culori" este cel prin care un grup de copii talentați, coordonați de consilierul local Gabriel Dima, pictează diferite zone cenușii din localitate. Și în mod cert vă amintiți cât de frumos au pictat zidul de sprijin de pe Strada Podului, din zona Bulevardului Culturii. Acești copii i-au vizitat ieri pe pictorii care participă la Tabăra de creație "Câmpina și Marea Unire", pentru a sta de vorbă cu ei și pentru a vedea care este atmosfera într-un atelier de lucru.
Tabăra de creație "Câmpina și Marea Unire" reunește artiști plastici din București și diferite județe ale țării, Prahova fiind reprezentată de Mihai Boroiu (pictor și sculptor), cel pe care îl vedem adesea, în diferite locuri din Câmpina, în fața șevaletului, sau expunându-și lucrările în cadrul unor evenimente culturale desfășurate în municipiu. Sâmbătă, 21 iulie, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", Tabăra de pictură se va încheia cu vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", iar la final, fiecare artist va dona municipalității câmpinene două dintre lucrările sale.

5381 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1253 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1285 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

120 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

261 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.