Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Social (Categoria articolului)

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

În 1968, în Campionatul Regional de Volei se aflau mai multe echipe din Câmpina. În acele vremuri, deloc ușoare, multe instituții aveau echipe valoroase de volei - IRA, Poşta, TCM-ul, Institutul de Petrol, Fabrica de Ciorapi, IRUE, iar în Câmpina existau mai multe terenuri unde se puteau juca partide oficiale de volei - terenul Ileana, Liceul Grigorescu, IREP, Energetic şi la Ştrandul 2, cel de la intersecţia Străzii Schelelor cu Aleea Parcului, ultimele două având chiar şi instalaţie de nocturnă.
De altfel, cele mai multe imagini care însoțesc aceste rânduri sunt realizate la terenul de la Ştrandul 2, acolo unde juca echipa IRUE Câmpina. În imagini se pot vedea atât fosta clădire a Institutului de pe Strada Schelelor, cât şi cantina de la intrarea în fostul Ştrand 2 (clădirea cu acoperiş în formă de con). Imaginea principală a articolului arată aceeaşi echipă a IRUE Câmpina înaintea unui meci la Buşteni, cu formaţia locală Caraimanul. În poză îi puteți vedea (de la stânga la dreapta) pe Vasile Pestriţu, Nicki Popovski, Constantin Georgescu, Nicolae Fălcuţă, Ion Mircea şi Mihai Pastor. Antrenorul acelei echipe era Titel Şovăială.
Sunt imagini de arhivă, care ne-au fost puse la dispoziție de Ion Mircea, unul dintre componenții echipei de atunci. Din păcate, voleiul a dispărut din Câmpina de aproape 30 de ani şi la cum arată lucrurile în momentul de faţă sunt şanse minime ca tradiţia acestui sport să reînvie în aceste locuri.

5653 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bâc Octavian 26.05.2022 12:37 În anii 1966.1968 am fost component al acestei echipe, se numea Electrica Câmpina (iar în Câmpina mai era o echipă, Petrolistul), tot cu Titel Șovăială antrenor (la un moment dat și jucător, la peste 50 de ani!). Eu veneam de la ASA Ploiești, unde îl aveam antrenor pe Vintilă George (aici antrenase o perioadă și Nae Danieleanu). Un nume de răsunet la ASA a fost Popa Marcel de la Cluj și Galați. Văzând fotografia cu echipa de la Câmpina am tresărit (mulțumesc dle Covaci), dar nu mi-am revăzut niciunul dintre coechipieri. Printre alții Ilie Topciov, Dan Moraru (vestitul antrenor de baschet fete), Ioan Stănescu (făcea naveta de la București, crescut de Sandu Dragomir, cumnat cu nea Titel), Voinea ?, Carmin ?. Ovidiu Preda, coleg apoi la IEFS. Echipa era susținută de IRE Câmpina, unde director era un mare amator de volei, dl Dima. Printre altele, eram campioni județeni, iar în 1967 am jucat un meci de baraj la Rm. Vâlcea cu echipa dlui Stilea și ne-a...bătut Dumănoiu, a cărui „diagonală” numai n-am reușit s-o blocăm.

Social

1590 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

789 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

915 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

458 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.