Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Social (Categoria articolului)

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

În 1968, în Campionatul Regional de Volei se aflau mai multe echipe din Câmpina. În acele vremuri, deloc ușoare, multe instituții aveau echipe valoroase de volei - IRA, Poşta, TCM-ul, Institutul de Petrol, Fabrica de Ciorapi, IRUE, iar în Câmpina existau mai multe terenuri unde se puteau juca partide oficiale de volei - terenul Ileana, Liceul Grigorescu, IREP, Energetic şi la Ştrandul 2, cel de la intersecţia Străzii Schelelor cu Aleea Parcului, ultimele două având chiar şi instalaţie de nocturnă.
De altfel, cele mai multe imagini care însoțesc aceste rânduri sunt realizate la terenul de la Ştrandul 2, acolo unde juca echipa IRUE Câmpina. În imagini se pot vedea atât fosta clădire a Institutului de pe Strada Schelelor, cât şi cantina de la intrarea în fostul Ştrand 2 (clădirea cu acoperiş în formă de con). Imaginea principală a articolului arată aceeaşi echipă a IRUE Câmpina înaintea unui meci la Buşteni, cu formaţia locală Caraimanul. În poză îi puteți vedea (de la stânga la dreapta) pe Vasile Pestriţu, Nicki Popovski, Constantin Georgescu, Nicolae Fălcuţă, Ion Mircea şi Mihai Pastor. Antrenorul acelei echipe era Titel Şovăială.
Sunt imagini de arhivă, care ne-au fost puse la dispoziție de Ion Mircea, unul dintre componenții echipei de atunci. Din păcate, voleiul a dispărut din Câmpina de aproape 30 de ani şi la cum arată lucrurile în momentul de faţă sunt şanse minime ca tradiţia acestui sport să reînvie în aceste locuri.

3072 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3198 vizualizari
19 aug. 2018 19:37

Câmpina, România 100. Casa Solară, ieri și astăzi

În anul 1974, pe Strada I.H. Rădulescu din Câmpina, la baza dealului Muscel, au fost construite două case solare, din ordinul Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina deoarece era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul.

3017 vizualizari
18 aug. 2018 19:49

Câmpina, România 100. Stația de birje din perioada interbelică, zona sediului BRD de astăzi

În perioada interbelică, birjele erau taxiurile localității. Cu birja se mergea la gară și... retur, cu birja se mergea prin oraș, iar prețurile pe care pasagerii le plăteau birjarilor erau stabilite prin Ordonanță a Consiliului Comunal Câmpina. O cursă până la gară sau o cursă de jumătate de oră prin oraș costa 50 de lei. O oră în oraș în zi de lucru costa 80 de lei, iar o oră cu birja, în zi de sărbătoare, costa 100 lei. (facsimil)

Alte stiri recente

754 vizualizari
20 aug. 2018 17:37

Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

2084 vizualizari
20 aug. 2018 16:22

Poliția Locală Câmpina a depistat un minor care furase un BMW și se plimba cu el pe străzile municipiului

Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.