Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Social (Categoria articolului)

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

În 1968, în Campionatul Regional de Volei se aflau mai multe echipe din Câmpina. În acele vremuri, deloc ușoare, multe instituții aveau echipe valoroase de volei - IRA, Poşta, TCM-ul, Institutul de Petrol, Fabrica de Ciorapi, IRUE, iar în Câmpina existau mai multe terenuri unde se puteau juca partide oficiale de volei - terenul Ileana, Liceul Grigorescu, IREP, Energetic şi la Ştrandul 2, cel de la intersecţia Străzii Schelelor cu Aleea Parcului, ultimele două având chiar şi instalaţie de nocturnă.
De altfel, cele mai multe imagini care însoțesc aceste rânduri sunt realizate la terenul de la Ştrandul 2, acolo unde juca echipa IRUE Câmpina. În imagini se pot vedea atât fosta clădire a Institutului de pe Strada Schelelor, cât şi cantina de la intrarea în fostul Ştrand 2 (clădirea cu acoperiş în formă de con). Imaginea principală a articolului arată aceeaşi echipă a IRUE Câmpina înaintea unui meci la Buşteni, cu formaţia locală Caraimanul. În poză îi puteți vedea (de la stânga la dreapta) pe Vasile Pestriţu, Nicki Popovski, Constantin Georgescu, Nicolae Fălcuţă, Ion Mircea şi Mihai Pastor. Antrenorul acelei echipe era Titel Şovăială.
Sunt imagini de arhivă, care ne-au fost puse la dispoziție de Ion Mircea, unul dintre componenții echipei de atunci. Din păcate, voleiul a dispărut din Câmpina de aproape 30 de ani şi la cum arată lucrurile în momentul de faţă sunt şanse minime ca tradiţia acestui sport să reînvie în aceste locuri.

3159 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2585 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2082 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

481 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

1098 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.