Câmpinenii plătesc din nou pentru greșelile altora. Peste un miliard lei câștigați acum în instanță de firma care a păzit cândva CPGC

Actualitate (Categoria articolului)

Administrația locală a pierdut procesul cu firma Rotw Guard Security SRL din Giurgiu, cea care a asigurat paza fostei Companii Publice de Gopodărie Comunală (CPGC). Firma menționată a apelat la un executor judecătoresc pentru a-și recupera banii de la Primărie (107.066 lei). Dacă suma nu va fi achitată, conturile Primăriei Câmpina vor fi blocate.

Este o poveste destul de complicată, cu multe semne de întrebare. Vom încerca să o explicăm pe înțelesul tuturor.
În februarie 2009 a început procesul de lichidare a CPGC, serviciile de apă și canalizare fiind concesionate atunci operatorului regional HidroPrahova. Tot HidroPrahova a preluat și bunurile fostei Companii, cu excepția bazei de producție de pe Strada Petrolistului, care a fost preluată ulterior de Primărie. Consiliul Local Câmpina l-a desemnat pe Paul Tifigiu ca lichidator al CPGC. Ei bine, CPGC a avut contract cu o firmă de pază - Rotw Guard Security SRL. În 2009, în momentul începerii procesului de lichidare, Compania avea de plătit acestei firme o datorie de 47.500 lei, pe care Primăria Câmpina a achitat-o. Subiectul părea închis, procesul de lichidare continua, foarte lent, dar continua. Asta până în anul 2013, când lichidatorul a prezentat administrației locale noi facturi din partea firmei de pază, deși CPGC nu mai avea patrimoniu și firma de pază... nu mai avea ce păzi.
Atunci a și aflat administrația locală că lichidatorul a prelungit contractul cu Rotw Guard Security SRL din 2009 până în 2012, invocând paza bazei de producție din Strada Petrolistului. A prelungit contractul, dar CPGC nu mai avea venituri, așa că facturile nu au mai putut fi achitate. Iar pentru această perioadă de trei ani s-au strâns facturi în valoare de aproximativ 120.000 lei, adică 1,2 miliarde lei vechi, la care s-au adăugat penalități uriașe. Abia în martie 2014, Consiliul Local Câmpina aprobă plata datoriei de 120.000 lei către firma de pază, din păcate fără a pune prea multe întrebări lichidatorului Paul Tifigiu.
Rotw Guard Security SRL nu este mulțumită doar cu plata datoriei de bază și dă în judecată administrația locală pentru penalități. Câștigă în prima fază, la Judecătoria Câmpina (Dosar 3653/204/2014). Instanța decide că, din valoarea totală a penalităților, un debit de aproximativ 25.000 lei se prescrie, dar rămâne o sumă de 107.066 lei pe care Primăria Câmpina trebuie să o achite firmei de pază. Administrația locală face apel la Tribunalul Prahova, apel care s-a judecat în 2016, iar magistrații Secției a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal l-au respins ca nefondat. Acum, Primăria Câmpina trebuie să plătească contravaloarea penalităților (107.066 lei), la care se vor adăuga cheltuielile de judecată (3.246 lei) și, în mod cert, cheltuielile de executare, pentru că firma de pază a apelat la un executor judecătoresc. Dacă nu va plăti, conturile instituției vor fi blocate. Probabil că suma va fi achitată și nu se va ajunge într-o asemenea situație.

Cam aceasta a fost povestea. Sunt destul de multe întrebări fără răspuns. Contract de pază prelungit pentru nimic; un lichidator suspect, până la urmă, plătit de la bugetul local, dar fără să întrebe cineva ale cui interese le reprezintă; o administrație locală slabă, de o nepăsare condamnabilă chiar. Lichidarea CPGC nu s-a terminat nici în ziua de astăzi, deși a început în urmă cu mai bine de șapte ani. Facturile au fost plătite de la bugetul local, din banii câmpinenilor. Acum, penalitățile de peste un miliard vor fi plătite tot din banii câmpinenilor, deși ei nu au greșit cu nimic. Plătesc greșelile altora, interesele altora.

7321 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • taximetristu 23.08.2016 09:09 Adimin,pe Petrolistului ce se executa de trebuia paza?
  • ion enescu 23.08.2016 10:46 Nu sunt de acord cu plata acestor sume de cetățeni să plătească persoanele care au semnat și aprobat acest contract din buzunarul lor..... RUȘINE CPGC ȘI PRIMARUL ORAȘULUI. ....
  • Lili 23.08.2016 15:07 Pe ăștia nu ii trage nimeni la răspundere?! Niște pungași mâna in mâna toți, de la un capăt la celălalt, intra inpolitica si in primaria numai sa se îmbogățească! Sa le fie rușine!!!
  • dracula iohan 23.08.2016 15:38 De ce nu plateste Primarul ... orasul de 20 de ani impreuna cu servitorii numiti consilieri ce se bucura de diurna si concediu platit de locuitori.Legislatia e mizerabila nu se poate face nimic doar Curtea de conturi si DNA-ul mai misca cate ceva dar anemic,in continuare INCOMPETENTII isi fac de capul ala sec al lor.
  • bunea 24.08.2016 02:05 Ceva paraindarat la primar sau pe la ceva consilieri ? Dacă da, să le mărim salariile, merita ! Suntem prea proști.
  • Titisor 24.08.2016 12:42 Pt Bunea - aflam la ședinta CL. Dacă Tiseanu tace a ... de la Hoții ăștia! Dacă consilierii tac, le fel! Dacă face vreunul scandal ai deschide subiectul, înseamnă ca ăla nu a luat șpagă! Așteptam cu interes materialele din presa pe marginea eventualelor discuții la ședinta CL!!!

Actualitate

100 vizualizari
24 apr. 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

1088 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1 comentarii

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

Alte stiri recente

1743 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1494 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.