#PROTESTEZ - mesajul profesorilor din Poiana Câmpina, la început de an școlar

Social (Categoria articolului)

La festivitatea de deschidere a noului an școlar, cadrele didactice de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina au purtat în piept cocarde pe care scria #PROTESTEZ. Prin acest protest tăcut, dascălii și-au exprimat nemulțumirile, asemeni multor colegi din țară, față de nerespectarea promisiunilor de către guvernanți.

O primă nemulțumire este legată de faptul că nici la ultima rectificare bugetară Guvenul nu a alocat sumele necesare pentru aplicarea sentințelor judecătorești, iar astfel cadrele didactice nu-și pot recupera nici acum banii. O altă nemulțumire este legată Legea Salarizării Unitare. De la 1 ianuarie 2018, profesorii ar trebui să beneficieze de o majorare salarială de 25%, iar de la 1 martie de încă 20%. În realitate, per total, această majorare a salariilor nu va depăși 20% având în vedere unele modificări fiscale stabilite de Ministerul Finanțelor și aplicabile de anul viitor. Practic, salariile nete cresc foarte puțin, chiar dacă salariile brute se majorează considerabil. Explicația acestui paradox este aceea că, din 2018, cresc și contribuțiile angajaților către stat. Mai există și problema sporurilor salariale, care nu se calculează la salariul de bază actual, ci la cel din 2016, iar aici cadrele didactice mai pierd câteva procente bune.
Una peste alta, profesorii se simt păcăliți, iar la nivel național se pregătesc chiar proteste în stradă de către sindicatele din învățământ.

4234 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4740 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

50 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

165 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.