Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Actualitate (Categoria articolului)

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este marcată anual în 150 de țări. Liceenii de la cele trei unități de învățământ au dat o mare atenție semnificației acestei zile și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale având ca tematică importanța alimentației sănătoase, dar au pregătit și multe produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu degustare. "Am ales ca tematică în acest an produsele tradiționale românești și am încercat să creăm și un cadru potrivit, cu obiecte meșteșugărești. Trebuie să fim cu toții conștienți că elementele de cultură și tradiție populară transmit valori și creează o punte de legătură între generații", ne-a declarat profesor Livia Dobre, coordonatorul acțiunii desfășurate astăzi la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati". (video)

4327 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 17.10.2018 08:20 Oare au citit etichetele de la salam, zacuscă și pâine? Eu cred că nu. Faceți un exercițiu de „lectură” pe aceste etichete și apoi mai vorbim despre alimentație sănătoasă.

Actualitate

2766 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3179 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

368 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.