Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Actualitate (Categoria articolului)

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este marcată anual în 150 de țări. Liceenii de la cele trei unități de învățământ au dat o mare atenție semnificației acestei zile și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale având ca tematică importanța alimentației sănătoase, dar au pregătit și multe produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu degustare. "Am ales ca tematică în acest an produsele tradiționale românești și am încercat să creăm și un cadru potrivit, cu obiecte meșteșugărești. Trebuie să fim cu toții conștienți că elementele de cultură și tradiție populară transmit valori și creează o punte de legătură între generații", ne-a declarat profesor Livia Dobre, coordonatorul acțiunii desfășurate astăzi la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati". (video)

5822 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 17.10.2018 08:20 Oare au citit etichetele de la salam, zacuscă și pâine? Eu cred că nu. Faceți un exercițiu de „lectură” pe aceste etichete și apoi mai vorbim despre alimentație sănătoasă.

Actualitate

133 vizualizari
19 mar. 2024 10:20

DN1 s-a mutat prin Câmpina. Aglomerație, dar în limite acceptabile

După cum știți, circulația rutieră pe DN1 este oprită marți și miercuri, pentru demolarea podului feroviar peste râul Prahova, demolare care a început de la miezul nopții de luni spre marți.

1893 vizualizari
19 mar. 2024 09:37

Podul CFR dintre Câmpina și Poiana Câmpina, de peste DN1 și râul Prahova, devine amintire

În noaptea de luni spre marți a început demolarea podului feroviar dintre municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina, pod situat peste râul Prahova și peste DN1. Lucrările vor dura până miercuri, la ora 24.00, perioadă în care traficul sub 3,5 tone este deviat prin Câmpina.

Alte stiri recente

334 vizualizari
18 mar. 2024 22:19

Viorel Savu, locul 7 pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Europenele din Polonia

La finalul săptămânii trecute, la Torun, în Polonia, a avut loc Campionatul European Masters, competiție rezervată veteranilor, la startul căreia s-a aflat și sportivul Viorel Savu, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

1078 vizualizari
17 mar. 2024 21:38

CS Câmpina a câștigat turneul euroregional de handbal feminin, pentru juniori IV

Ultima zi a turneului euroregional de handbal feminin pentru juniori IV, găzduit de Câmpina, Plopeni și Ploiești, a prilejuit meciurile pentru primele patru locuri în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.