Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Actualitate (Categoria articolului)

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este marcată anual în 150 de țări. Liceenii de la cele trei unități de învățământ au dat o mare atenție semnificației acestei zile și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale având ca tematică importanța alimentației sănătoase, dar au pregătit și multe produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu degustare. "Am ales ca tematică în acest an produsele tradiționale românești și am încercat să creăm și un cadru potrivit, cu obiecte meșteșugărești. Trebuie să fim cu toții conștienți că elementele de cultură și tradiție populară transmit valori și creează o punte de legătură între generații", ne-a declarat profesor Livia Dobre, coordonatorul acțiunii desfășurate astăzi la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati". (video)

5829 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 17.10.2018 08:20 Oare au citit etichetele de la salam, zacuscă și pâine? Eu cred că nu. Faceți un exercițiu de „lectură” pe aceste etichete și apoi mai vorbim despre alimentație sănătoasă.

Actualitate

1183 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

557 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

75 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

1053 vizualizari
14 apr. 2024 18:33

Superliga B1 Prahova. Caraimanul Bușteni - Sportul Câmpina 3-3

Un meci cu șase goluri ar fi trebuit să fie unul spectaculos, o adevărată promovare a sportului-rege. Dar meciul de la Bușteni, de duminică dimineață, a fost oarecum excepția...