Consiliul Local Câmpina a aprobat re-reactualizarea indicatorilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat

Actualitate (Categoria articolului)

Primii indicatori tehnico-economici au fost aprobați în iulie 2016, iar valoarea rezultată din studiul de fezabilitate pentru modernizarea Parcului de la Soldat era de 857.820 lei fără TVA. În decembrie 2016, Consiliul Local a aprobat din nou aceiași indicatori, de această dată valoarea investiției fiind mai mare - 863.211 lei fără TVA. Reprezentanții Primăriei au invocat atunci necesitatea refacerii proiectului, pentru că... au fost omise instalațiile electrice din parc și instalația de apă (irigații) pentru spațiul verde.

Au mai trecut șase luni, timp în care așteptam cu toții licitația și demararea efectivă a lucrărilor. În loc de lucrări, avem însă, alți indicatori. În ședința de săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat din nou actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Parcul de la Soldat. Și, implicit, o nouă valoare a investiției - 937.099 lei fără TVA. De această dată, motivația reprezentanților Primăriei Câmpina a fost aceea că s-au finalizat lucrările de cadastru pentru amplasamentul respectiv și a rezultat că parcul are o suprafață mai mare cu 219 mp decât se măsurase inițial. Adică, în total 3.777 mp față de 3.558 mp cât apărea în documentele anterioare. Prin urmare, pentru că s-au "pierdut" niște metri pătrați, a fost refăcut proiectul și a fost necesară aprobarea noilor indicatori. Ultimii, sperăm noi, dar cu Primăria Câmpina nu se știe niciodată...

În plenul ședinței CL, viceprimarul Adrian Pițigoi a afirmat că săptămâna aceasta anunțul privind organizarea licitației pentru modernizarea Parcului de la Soldat va fi publicat pe SEAP. Vom urmări, deși avem îndoieli serioase că va fi așa, având în vedere ritmul în care se lucrează. Cert este un lucru - suntem deja la jumătatea anului și nu a avut loc nici măcar licitația pentru această investiție. După licitație, se așteaptă termenul legal de contestații. Apoi se semnează contractul cu firma câștigătoare, se dă ordinul de începere a lucrărilor, se organizează șantierul și încep lucrările. Dacă întrebați Primăria Câmpina, modernizarea Parcului de la Soldat se va face anul acesta. Dacă ne întrebați pe noi, vă spunem sincer că nu credem așa ceva. Termenul de realizare a acestei lucrări este stabilit la patru luni. Asta înseamnă că în iulie ar trebui să înceapă lucrările ca să nu se intre cu ele în noiembrie-decembrie. Dar cum nici licitația nu a avut loc, cel mai probabil, modernizarea Parcului de la Soldat va fi încă una dintre investițiile lăsate pentru 2018.

3938 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2165 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

340 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

122 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

487 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: