PSD Câmpina îşi va alege noua conducere pe 5 octombrie

Politică (Categoria articolului)

La scurt timp după alegerile locale din această vară, pe 16 iunie, conducerea judeţeană a PSD a decis dizolvarea Biroului de Conducere al Organizaţiei Câmpina, alături de birourile altor 19 filiale din judeţ. După trei luni și jumătate de interimat, PSD Câmpina își va alege, săptămâna viitoare, noua conducere.

Principalul argument care a stat, în vară, la baza deciziei de dizolvare a biroului de conducere a fost rezultatul de la alegerile locale, deşi PSD Câmpina a obținut șapte mandate de consilier local, adică mult peste ceea ce avusese această formaţiune politică în mandatele precedente.
'Vicepreședintele organizației județene, care are în responsabilitate și Colegiul 2 din care face parte Câmpina, doamna Mihaela Voicilă, a venit cu propunerea de a se lua această măsură de dizolvare a birourilor locale pentru trei organizații PSD din acest colegiu: Câmpina, Poiana Câmpina și Valea Doftanei. Propunerea a fost acceptată în unanimitate, doamna Voicilă fiind desemnată președinte interimar al Organizației Câmpina, până undeva la jumătatea lunii august, cel mai târziu, atunci când va trebui să aibă loc conferința de alegeri. Principalele argumente în favoarea acestei decizii au fost rezultatele organizației din ultimii 4-8 ani, nemulțumirea unor vicepreședinți ai organizației privind desfășurarea acțiunilor de partid și, mai ales, faptul că nu a fost sprijinit candidatul la funcția de primar de către întreaga organizație', ne-a declarat, la momentul dizolvării biroului local al PSD Câmpina, Bogdan Toader - preşedintele PSD Prahova.
Cert este că Mihaela Voicilă a fost desemnată preşedinte interimar, având ca principală atribuţie organizarea de alegeri. Mai întâi s-a vorbit de un termen pe la jumătatea lunii august, apoi finalul aceleiaşi luni, apoi sfârşitul lui septembrie. În cele din urmă, s-a decis, alegerile pentru noua conducere a PSD Câmpina vor avea loc miercuri, 5 octombrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului.
Va fi interesant de urmărit cine va fi ales preşedinte şi cine va face parte din structura de conducere a organizaţiei locale, avându-se în vedere că principalul scop al deciziei de dizolvare luate imediat după alegeri a fost înlăturarea preşedintelui de atunci, Ion Dragomir. În ultima vreme, pentru funcţia de preşedinte al PSD Câmpina s-au vehiculat mai multe nume: Andrei Duran, Florin Constantinescu, chiar și Mihaela Voicilă, dar în momentul de faţă cele mai mari şanse pare să le aibă consilierul local Livia Lupu.

6595 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1145 vizualizari
14 apr. 2024 07:57

Listele candidaților la alegerile din România pentru Parlamentul European

3 comentarii

S-a încheiat depunerea listelor de candidați pentru alegerile din România, din 9 iunie, pentru Parlamentul European.

1578 vizualizari
09 apr. 2024 19:51

Aron Sabo, consilier local: ”PMP va participa la alegerile locale de unul singur, pe liste proprii”

Consilierul local al Partidului Mișcarea Populară, Aron Sabo, a fost invitatul nostru la o emisiune, prilej cu care am vorbit despre activitatea sa din acest mandat. Desigur, nu puteam rata și o discuție cu conotații politice, legată de viitoarele alegeri locale.

Alte stiri recente

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.