Un an de la pierderea procesului pentru “turnul înclinat”. Încă mai așteptăm soluțiile Primăriei Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 20 ianuarie 2016, la Curtea de Apel Ploiești, Primăria Câmpina pierdea definitiv și irevocabil procesul prin care încerca anularea contractului de concesiune încheiat cu firma Erin SRL pentru terenul pe care a fost construit "turnul înclinat", acel monstru de beton din centrul municipiului.

La prima şedinţă a Consiliului Local, de după pierderea pricesului, primarul Horia Tiseanu, aflat atunci înaintea unei noi campanii electorale, a promis că va găsi o soluţie pentru a se deschide un nou proces împotriva firmei Erin. A trecut un an, perioadă în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Probabil nici nu s-a mai discutat serios despre acest subiect la Primărie, darămite să se găsească o soluție. Singurele discuţii, mai degrabă informale, au fost în cadrul unei comisii a Consiliului Local, acolo unde s-a pus întrebarea dacă ar fi posibilă varianta de a-l obliga pe proprietar (firma Erin) să acopere clădirea cu nişte mesh-uri uriaşe, de genul celor folosite mai ales în străinătate pentru a camufla clădirile pe perioada unor lucrări de renovare. Dar a fost doar o discuție fără nicio finalitate. Cert este că acea clădire nu poate fi demolată decât cu acordul proprietarului, ceea ce ar implica niște costuri din partea acestuia și nici nu poate fi terminată, pentru că terenul de sub ea nu este stabil. Poate fi acoperită cu mesh-uri, dar asta tot firma Erin ar trebui să facă.

Pentru cei interesați de dedesubturile acestei povești, vă recomandăm să citiți Aflăm de la instanță: Erin SRL a avut autorizație de la Primărie pentru toate cele șapte etaje ale construcției din centrul municipiului

5079 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bratu Gabriel 16.01.2017 10:30 Singura speranta sta in PSD sa modofice legea in Parlament,e in mana lor ,poate si cei din PSD Campina se vor trezi din somn,dar pana atunci ramane un simbol al PROSTIEI,NESIMTIRII,SI CORUPTIEI a acestor perioade mizerabila din istorie necontrolata legislativ.Sunt multe constructii in tara pe regimul acesta de modoficare proiect si obtinere unei noi autorizatii de constructie,asa ca TREZITI-VA cei avizati ,nu aveti nici o scuza.
  • specialistul 18.01.2017 11:29 Nu e nicio problema cu cladirea. Chiar daca ar fi putin inclinata (ceea ce se pare ca nu a fost aratat de nicio expertiza pana acum), problema se poate remedia si cladirea se poate termina. Exista metode de imbunatatire a solului, in cazul in care pamantul de sub cladire chiar e prea slab. Demolarea nu se va intampla, proprietarul a castigat in toate instantele, Primaria ar trebui sa invete sa lucreze CU oamenii pentru a rezolva problemele. In loc ca turnul asta sa fie o problema, el chiar poate reprezenta o speranta pentru Campina, in sensul de spatii de productie care sa aduca locuri de munca pentru persoane calificate (deci nu vreun depozit obosit). Stam si vorbim de parcul ala logistic de 3 ani (stiind ca nu se va face NICIODATA asa cum e propus) si avem o ditamai ocazia in centru, dar noi vrem sa o demolam. Alesilor, mai invatati administratie!

Actualitate

340 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1101 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

Alte stiri recente

1730 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1474 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.