953 de persoane au vizitat Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina în "Noaptea Muzeelor" 2018

Eveniment (Categoria articolului)

Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina a participat și anul acesta la evenimentul "Noaptea Muzeelor" (din 19 spre 20 mai) alături de peste 150 de muzee din țară și aproape 3.000 din Europa. Iar oaspeții nu s-au lăsat așteptați. 953 de persoane au venit la muzeu pentru a asculta impresionanta poveste a familiei Hasdeu și pentru a vizita Castelul Iuliei.

Așadar, 953 de vizitatori au fost la Muzeul Hasdeu în intervalul orar 17.00 - 1.00, existând momente în care s-au format cozi la intrare, iar Castelul era deja plin. Asta în condițiile în care, aseară, timp de aproape trei ore, la Câmpina a plouat chiar torențial uneori. Au fost vizitatori de toate vârstele, care au venit fie pe cont propriu, fie în grupuri organizate, iar ceea ce bucură foarte mult este faptul că au venit mulți copii însoțiți, desigur, de părinții lor. Au fost și câmpineni, au fost și bucureșteni, au fost și vizitatori din diferite localități din Prahova, dar au fost și oaspeți din alte județe. Turiștii au fost ghidați de directorul Muzeului Hasdeu - Jenica Tabacu și de muzeograful Dragoș Stanciu. Oaspeţii s-au declarat foarte încântaţi de Castel, de ceea ce au putut vedea în interior, de atmosferă, de grădina Castelului, de informaţiile privind viaţa savantului B.P. Hasdeu şi a genialei sale fiice, Iulia.
De la un an la altul, numărul persoanelor care vizitează Castelul Hasdeu în "Noaptea Muzeelor" este tot mai mare. În 2014 au fost 280 de vizitatori, în 2015 - 411 vizitatori, în 2016 - 600 de oaspeți, în 2017 – 888 persoane, iar anul acesta, iată, 953 de vizitatori.
"Noaptea Muzeelor" este un eveniment patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor, o sărbătoare a muzeelor din Europa, ajunsă în acest an la cea de-a 13-a ediție.

4815 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1226 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1281 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

50 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

61 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.