GAL Câmpina are la dispoziţie 6 milioane euro pentru dezvoltarea zonelor marginalizate, din care 2,3 milioane euro pentru locuinţe sociale

Social (Categoria articolului)

Grupul de Acţiune Locală (GAL) Câmpina, care funcţionează sub titulatura Community Led Local Development (CLLD), este gata să-şi înceapă activitatea propriu-zisă după finalizarea a tot ceea ce a ținut de documente și aprobări. De acum şi până în luna iunie a anului viitor, oricine poate depune un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii sau un proiect social, care să contribuie la dezvoltarea zonelor urbane marginalizate ale Câmpinei.

Joi după-amiază, la Casa Tineretului din Câmpina a avut loc prima acțiune oficială a noului GAL, la care au fost prezenți primarul Horia Tiseanu, conducerea grupului de acțiune locală, precum și membri ai acestuia - persoane fizice, juridice, ONG-uri. Întâlnirea a reprezentat, practic, lansarea oficială a CLLD Câmpina ca urmare a semnării contractului de finanțare pentru funcționarea acestui GAL al cărui principal scop este reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. La dispoziția GAL se pun fonduri europene de 6 milioane euro pentru proiecte de infrastructură și proiecte sociale. 
"CLLD Câmpina este un grup de acţiune locală, format din autoritatea locală, parteneri sociali şi parteneri persoane fizice, căruia i-a fost alocat un buget de şase milioane euro pentru dezvoltarea zonelor urbane marginalizate. În Câmpina, am identificat o serie de astfel de zone care urmează să primească o inserţie de finanţare în infrastructură, dar şi în proiecte sociale. Sunt aproximativ patru milioane euro pentru infrastructură, din care 2,3 milioane euro pentru construcţia de locuinţe sociale, iar pentru partea de proiecte sociale sunt alocați aproximativ două milioane euro. A fost realizată o Strategie, iar proiectele ar trebui să se regăsească între priorităţile acestui document", a precizat Valentin Dimon, din partea CLLD Câmpina.
De asemenea, la rândul său, primarul Horia Tiseanu a declarat: "Este un proiect deosebit pentru comunitatea câmpineană. Persoanele din zonele defavorizate sunt cumva la marginea societăţii şi spun acest lucru cu mâhnire, pentru că nu au posibilitatea de a merge la şcoli avansate şi, de multe ori, nu au nici măcar posibilitatea unui trai decent. Noi vrem ca toţi oamenii să aibă o şansă la o viaţă mai bună şi cred că acest proiect vine în sprijinul acestui deziderat". (video)

3038 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Politicieni Mincinosi 12.10.2018 13:00 De parca ti-ar pasa tie. Mai bine ai asfalta Calea Doftanei si Bobalna.

Social

1344 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4032 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

581 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2899 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.