Alunecările de teren de pe Strada Plevnei nu vor fi stopate nici anul acesta

Actualitate (Categoria articolului)

865.000 lei este suma inclusă în bugetul local al municipiului Câmpina pentru o lucrare importantă, foarte necesară și despre care se vorbește de ani buni la nivelul administrației locale fără, însă, să se facă și ceva concret. Este vorba despre combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. Din păcate, banii alocați anul acesta nu vor rezolva problema, deoarece suma necesară este mult, mult mai mare.

„Am decis să prindem în bugetul local această sumă, care poate părea mare la prima vedere, dar nici nu vreau să vă spun la ce valoare s-ar ridica întreaga lucrare pentru că este vorba despre o suma foarte, foarte mare. Practic, cu ceea ce am alocat noi acum nu vom putea asigura decât realizarea documentaţiilor necesare şi, probabil, rezolvarea problemelor legate de alunecările de teren pe aleile Păcii şi Sulfinei, care pleacă din Strada Plevnei. În schimb, vom căuta o posibilitatea de a accesa fonduri europene, poate chiar de mediu, pentru că putem considera că este o problemă de mediu, pentru realizarea întregii lucrări de pe Strada Plevnei”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. 
Problema alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei este veche şi a început în momentul tăierilor necontrolate de arbori între DN1 şi Plevnei. Este o zonă în pantă, care nu mai are stabilitate de multă vreme, fenomenul alunecărilor de teren fiind activ în permanență. Carosabilul prezintă crăpături și denivelări accentuate atât pe Plevnei, cât și pe cele două alei menționate. În anul 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării zonei, dar acest studiu va trebui reactualizat pentru că au trecut, iată, zece ani de la întocmirea lui.

7444 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 06.02.2016 14:03 Normal ca nu se face nimic ca de atatia ani ne rupem masinile.Alunecarea nu este de la nici o taiere de arbori daca s-ar analiza mai bine ar descoperi ca aceea zona are legatura cu denivelarea din DN 1(zona pod Poiana) ,drumul care duce la Cirex(Zona Matei) urmad aceasta denivelare sa fie si peste calea ferata in Poiana Campina (Zona Pitigaia) Oare sa fie o coincidenta sau sunt pe aceeasi linie???Probabil sub pamant se afla o punga mare de sare toate zonele denovelate fiind pe aceeasi linie cu fostele bai termale din Poiana-Campina (Zona Magurii)

Actualitate

241 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1135 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

193 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

975 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.