De la 1 septembrie, programare exclusiv online pentru preschimbarea permisului de conducere și eliberarea autorizațiilor provizorii de circulație a vehiculelor

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că a funcționat foarte bine în cazul înmatriculărilor auto, Prefectura Prahova a decis să aplice metoda programărilor exclusiv online și pentru eliberarea autorizațiilor provizorii de circulație, dar și pentru preschimbarea permisului de conducere. Această măsură se aplică de astăzi, 1 septembrie 2017, pentru programări începând cu luni, 4 septembrie.

Potrivit comunicatului remis de Prefectura Prahova, sunt în funcțiune două aplicații pentru eliberarea autorizațiilor de circulație provizorii a vehiculelor:
- O aplicație de programare on-line pentru eliberarea autorizațiilor de circulație provizorii a vehiculelor pentru ghișeul nr. 4, destinată persoanelor fizice și persoanelor juridice care nu au ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule;
- O aplicație de programare on-line pentru eliberarea autorizațiilor de circulație provizorii a vehiculelor pentru ghișeul nr. 6, destinată persoanelor juridice care au ca obiect principal de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule.
Nu vor fi preluate la ghișeu programările care conțin date false sau neconforme cu realitatea sau nu respectă destinația ghișeului.

Pentru programările la preschimbarea permisului de conducere, cetățenii vor accesa aplicația on-line existentă.
Persoanele care nu au posibilitatea accesării site-ului www.prefecturaprahova.ro vor avea la dispoziție „telefonul cetățeanului”, 0244.510.070, la care va răspunde, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 09.00 – 16.00, iar în ziua de vineri între orele 09.00 – 14.00, un funcționar care va realiza programarea în sistem și va informa solicitantul cu privire la data și ora la care urmează să se prezinte la ghișeu. 
Activitatea de eliberare a autorizațiilor de circulație provizorii a vehiculelor se va realiza de către lucrătorii SPCRPCIV la ghișeul nr.4 (persoane fizice și juridice care nu au ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule), în intervalul orar 08.30 – 16.30, în zilele de luni, marți, miercuri și vineri și 10.30 – 18.30, în în ziua de joi, iar la ghișeul nr.6 (persoane juridice care au ca obiect principal de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule), de luni până vineri inclusiv, in intervalul orar 15.00 – 16.30.

3952 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1686 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1416 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.