Alexandru Nuță, un tânăr de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina, a câștigat titlul de campion național la culturism

Sport (Categoria articolului)

La Sibiu s-au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, Campionatele Naționale de Culturism și Fitness - Cadeți, Juniori și Masters, competiție organizată de FRCF și la care și Câmpina a avut un reprezentant. Este vorba despre Alexandru Costinel Nuță, un tânăr de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", care a câștigat medalia de aur și titlul de campion național la juniori, categoria 70+.   

Pentru cei mai puțin obișnuiți cu acest domeniu sportiv, victoria lui Alexandru poate fi considerată o surpriză. În realitate, în spatele acestui titlu obținut la cea mai importantă competiție națională stau aproape patru ani de muncă, de pregătire intensă, de disciplină și rigurozitate. "Practic sport încă din copilărie, dar pentru prima dată am intrat într-o sală de forță în urmă cu aproape patru ani și am simțit că am găsit ceea ce îmi doream, ceea ce îmi trebuia. La început a fost destul de greu, a trebuit să mă adaptez condițiilor nu foarte bune de la sala din localitatea mea natală (Filipeștii de Pădure, n.r.), dar nu am dat înapoi niciun moment. Apoi am început antrenamentele în Câmpina, la Fitness Evolution, sub îndrumarea antrenorului meu Andrei Crișan și împreună cu prietenul meu cel mai bun, Mihai Brăescu. Pregătirea în acest sport a fost și dificilă, dar și ușoară. Dificilă pentru că trebuie foarte multă disciplină în stilul de viață, alimentație, somn, antrenamente. Ușoară pentru că am fost încurajat în permanență. Am avut alături de mine prietenii care m-au susținut necondiționat, părinții și bunicii mei de a căror susținere m-am bucurat tot timpul. Antrenorul meu, care mi-a urmărit evoluția până la cel mai mic detaliu și care îmi este și el un prieten apropiat", ne-a declarat proaspătul campion național, Alexandru Costinel Nuță.
Cum a fost momentul victoriei, cel în care primești medalia de aur, ești aplaudat și ovaționat, te felicită și te admiră toată lumea? "Sigur că a fost un moment cu multe emoții și cu o bucurie extraordinară. Un moment în care te copleșește sentimentul că nu ai muncit degeaba, că toate eforturile și toate abținerile de la mici plăceri culinare, să le spun așa, sunt răsplătite", ne-a mai spus Alexandru Nuță. Felicitările noastre și mult succes în continuare! 

10061 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

132 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

868 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

Alte stiri recente

343 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

476 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.