Câmpina rurală. O plimbare pe Strada Buciumului, domnule primar, domnule viceprimar?

Social (Categoria articolului)

Despre străzile cu probleme din Câmpina noi am scris și am tot scris. Inclusiv despre Strada Buciumului, cea pe care o vedeți în imaginile trimise de cititorii noștri. O stradă din Cartierul Voila, care nu a fost asfaltată niciodată. Singura "favoare" făcută de Primăria Câmpina locuitorilor de aici a fost "mâna de pietriș" aruncată din când în când.

Buciumului este o stradă de pământ, destul de mare, cu multe case. Cei care locuiesc aici mai fac uneori haz de necaz: "S-a încălzit vremea și ni s-a topit asfaltul!" Apoi îi apucă din nou disperarea, revolta față de administrația locală care îi ignoră, căreia nu-i pasă. Stradă de pământ în anul 2018, într-un municipiu? Ei bine, da, și nu e singura! Vă reamintim, deși știm că nu mai e nevoie, că doar 66% din rețeaua stradală a Câmpinei este asfaltată. Adică aproximativ 80 km din totalul de 120 km, după cum se menționează în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
Așadar, din cei 120 km, 60% sunt asfaltați, 20% acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Nu mai vorbim de faptul că și multe dintre străzile asfaltate ar trebui reabilitate. De schimbat, însă, nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Doar în campaniile electorale se vorbește despre infrastructura rutieră ca fiind o prioritate, apoi se lasă liniștea.
Revenind la Buciumului, locuitorii de aici promit să le asigure reprezentanților administrației locale cizme de cauciuc în cazul în care vor binevoi să iasă pe teren.

4155 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

67 vizualizari
14 aug. 2018 09:22

Sport în aer liber la "Manifest life", eveniment organizat la Câmpina, pentru al șaselea an consecutiv, de Asociația Frizzly

"Manifest life" este o convenție de fitness desfășurată în premieră în Câmpina în anul 2013. Este proiectul Asociației Frizzly condusă de Clara Leica, profesor de limbi străine și instructor de aerobic fitness. O inițiativă care s-a dovedit a fi extrem de inspirată și foarte bine primită la Câmpina, având în vedere numărul mare de participanți. "Manifest life" a ajuns, iată, la cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura în Parcul Soceram de pe platoul Muscel, pe 26 august și 2 septembrie 2018.

1625 vizualizari
13 aug. 2018 22:58

Câmpina, România 100. Atelierul lui Aurel Kraus, de ieri, farmaciile de astăzi

În anii '40 - '60, o mulțime de meseriași aveau în Câmpina ateliere proprii. Printre ei, neamțul Aurel Kraus, despre care se spunea că este un om cu mâini de aur. Avea un atelier mecanic, o tocilărie, unde repara aproape orice și unde ascuțea de toate - de la cuțite și foarfeci, până la coase și topoare. Era vestit Aurel Kraus și căutat nu doar de câmpineni, ci și de locuitori din comunele vecine.

Alte stiri recente

783 vizualizari
14 aug. 2018 07:43

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 14 august 2018

Informaţiile sunt urnizate de Agenţia Judeţeană pebtru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3160 vizualizari
12 aug. 2018 11:05

În Prahova s-a trecut pragul de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". La nivel național au semnat aproximativ 700.000 cetățeni

Judeţul Prahova, alături de alte zece judeţe din țară, a atins și depășit ţinta de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", Prahova având 24.600 semnături de la cetățeni. La nivel național, până duminică dimineață au fost strânse 691.936 semnături, peste necesarul de 500.000, dar mai trebuie îndeplinită și a doua condiție, aceea de atingere a pragului stabilit în toate județele unde se desfășoară campania. Pentru ca proiectul de modificare a Constituției și expunerea de motive să poată fi înregistrate la Parlament, mai sunt zece județe unde pragul de 20.000 de semnături nu a fost atins.