Câmpina rurală. O plimbare pe Strada Buciumului, domnule primar, domnule viceprimar?

Social (Categoria articolului)

Despre străzile cu probleme din Câmpina noi am scris și am tot scris. Inclusiv despre Strada Buciumului, cea pe care o vedeți în imaginile trimise de cititorii noștri. O stradă din Cartierul Voila, care nu a fost asfaltată niciodată. Singura "favoare" făcută de Primăria Câmpina locuitorilor de aici a fost "mâna de pietriș" aruncată din când în când.

Buciumului este o stradă de pământ, destul de mare, cu multe case. Cei care locuiesc aici mai fac uneori haz de necaz: "S-a încălzit vremea și ni s-a topit asfaltul!" Apoi îi apucă din nou disperarea, revolta față de administrația locală care îi ignoră, căreia nu-i pasă. Stradă de pământ în anul 2018, într-un municipiu? Ei bine, da, și nu e singura! Vă reamintim, deși știm că nu mai e nevoie, că doar 66% din rețeaua stradală a Câmpinei este asfaltată. Adică aproximativ 80 km din totalul de 120 km, după cum se menționează în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
Așadar, din cei 120 km, 60% sunt asfaltați, 20% acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Nu mai vorbim de faptul că și multe dintre străzile asfaltate ar trebui reabilitate. De schimbat, însă, nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Doar în campaniile electorale se vorbește despre infrastructura rutieră ca fiind o prioritate, apoi se lasă liniștea.
Revenind la Buciumului, locuitorii de aici promit să le asigure reprezentanților administrației locale cizme de cauciuc în cazul în care vor binevoi să iasă pe teren.

4196 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2577 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2078 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

99 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

1034 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.