Câmpina rurală. O plimbare pe Strada Buciumului, domnule primar, domnule viceprimar?

Social (Categoria articolului)

Despre străzile cu probleme din Câmpina noi am scris și am tot scris. Inclusiv despre Strada Buciumului, cea pe care o vedeți în imaginile trimise de cititorii noștri. O stradă din Cartierul Voila, care nu a fost asfaltată niciodată. Singura "favoare" făcută de Primăria Câmpina locuitorilor de aici a fost "mâna de pietriș" aruncată din când în când.

Buciumului este o stradă de pământ, destul de mare, cu multe case. Cei care locuiesc aici mai fac uneori haz de necaz: "S-a încălzit vremea și ni s-a topit asfaltul!" Apoi îi apucă din nou disperarea, revolta față de administrația locală care îi ignoră, căreia nu-i pasă. Stradă de pământ în anul 2018, într-un municipiu? Ei bine, da, și nu e singura! Vă reamintim, deși știm că nu mai e nevoie, că doar 66% din rețeaua stradală a Câmpinei este asfaltată. Adică aproximativ 80 km din totalul de 120 km, după cum se menționează în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
Așadar, din cei 120 km, 60% sunt asfaltați, 20% acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Nu mai vorbim de faptul că și multe dintre străzile asfaltate ar trebui reabilitate. De schimbat, însă, nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Doar în campaniile electorale se vorbește despre infrastructura rutieră ca fiind o prioritate, apoi se lasă liniștea.
Revenind la Buciumului, locuitorii de aici promit să le asigure reprezentanților administrației locale cizme de cauciuc în cazul în care vor binevoi să iasă pe teren.

3907 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3143 vizualizari
20 feb. 2018 19:11

A blocat trotuarul cu mașina, fix în centrul Câmpinei

2 comentarii

Întâlnim din ce în ce mai des și la Câmpina cazuri de conducători auto care-și lasă mașinile unde le este lor mai ușor, fără să le pese de ceilalți participanți la trafic. În multe situații, pietonii sunt cei care au de suferit, pentru că mașinile sunt parcate pe trotuar sau în zone exclusiv pietonale, cum a fost cazul șoferilor care au parcat direct în Pasajul de la Ceas (despre care am scris la momentul respectiv).

2319 vizualizari
20 feb. 2018 13:04

Locuitorii de pe Strada Buciumului au venit la ședința CL Câmpina. Au obținut promisiunea unei... pietruiri

2 comentarii

La ședința extraordinară de luni seară a Consiliului Local Câmpina, ședință în cadrul căreia a fost aprobat bugetul pentru 2018, au fost prezenți și locuitori de pe Strada Buciumului din Cartierul Voila. Este vorba despre acea stradă care nu a fost asfaltată niciodată și despre care noi am scris de mai multe ori în ultima vreme. 

Alte stiri recente

2160 vizualizari
20 feb. 2018 11:44

Detectoare de fum și instalații de avarii pentru ca Școala Centrală Câmpina să obțină, în sfârșit, autorizație ISU

Școala Centrală Câmpina este cea mai nouă și mai modernă instituție de învățământ din municipiu și, culmea, singura fără autorizație de la ISU pentru securitate la incendii. Am scris de mai multe ori despre această situație. Școala Centrală a fost dată în folosință în anul 2007, iar până acum nu s-a reușit obținerea autorizației ISU fie din motive de dotare, fie din motive de dosar incomplet.

3023 vizualizari
20 feb. 2018 10:36

Străzile distruse din Câmpina nu vor fi asfaltate nici în 2018

5 comentarii

Este cea mai proastă veste posibilă pe care o primim la început de an. Poate că nu aveam așteptări prea mari, dar undeva exista o doză de speranță că lucrurile se vor îmbunătăți și măcar Calea Doftanei și Bobâlna vor si asfaltate în acest an. Nu se va întâmpla acest lucru în primul rând pentru că nu sunt bani.