Câmpina rurală. O plimbare pe Strada Buciumului, domnule primar, domnule viceprimar?

Social (Categoria articolului)

Despre străzile cu probleme din Câmpina noi am scris și am tot scris. Inclusiv despre Strada Buciumului, cea pe care o vedeți în imaginile trimise de cititorii noștri. O stradă din Cartierul Voila, care nu a fost asfaltată niciodată. Singura "favoare" făcută de Primăria Câmpina locuitorilor de aici a fost "mâna de pietriș" aruncată din când în când.

Buciumului este o stradă de pământ, destul de mare, cu multe case. Cei care locuiesc aici mai fac uneori haz de necaz: "S-a încălzit vremea și ni s-a topit asfaltul!" Apoi îi apucă din nou disperarea, revolta față de administrația locală care îi ignoră, căreia nu-i pasă. Stradă de pământ în anul 2018, într-un municipiu? Ei bine, da, și nu e singura! Vă reamintim, deși știm că nu mai e nevoie, că doar 66% din rețeaua stradală a Câmpinei este asfaltată. Adică aproximativ 80 km din totalul de 120 km, după cum se menționează în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
Așadar, din cei 120 km, 60% sunt asfaltați, 20% acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Nu mai vorbim de faptul că și multe dintre străzile asfaltate ar trebui reabilitate. De schimbat, însă, nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Doar în campaniile electorale se vorbește despre infrastructura rutieră ca fiind o prioritate, apoi se lasă liniștea.
Revenind la Buciumului, locuitorii de aici promit să le asigure reprezentanților administrației locale cizme de cauciuc în cazul în care vor binevoi să iasă pe teren.

4065 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2094 vizualizari
23 mai. 2018 10:22

Pieton accidentat mortal în timp ce traversa DN1, în zona Bisericii Călătorului

Accidentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe DN1, la km 81+400m, în zona Bisericii Călătorului, pe sensul de mers Câmpina - Ploiești. Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Florești, a încercat să traverseze drumul național și a fost lovit de un autoturism.

1949 vizualizari
23 mai. 2018 09:12

Programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii și 1 Iunie, la Câmpina, Breaza, Băicoi, Brebu și Comarnic

Operatorul de salubritate Floricon Salub anunță unele modificări care intervin în programul de ridicare a gunoiului menajer de la populație și agenți economici în cele două zile nelucrătoare - luni, 28 mai (a doua zi de Rusalii) și vineri, 1 Iunie (Ziua Internațională a Copilului).

Alte stiri recente

608 vizualizari
23 mai. 2018 16:21

Liga A, etapa a 28-a. Avancronici

Eşalonul de elită al fotbalului judeţean şi-a desemnat deja campioana, inclusiv din punct de vedere matematic, iar la finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 28-a, una fără miză. Iată programul şi avancronicile:

1998 vizualizari
23 mai. 2018 11:56

Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Un proces mai puțin obișnuit se află pe rolul Secției civile de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Prahova. O fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al Primăriei Câmpina, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.