Despre terenul cu gazon sintetic, realizat din bani publici, aproape că se poate scrie o carte. Poate vor face acest lucru cei care se pricep. Noi încercăm doar să tragem un semnal de alarmă și să reamintim administrației locale că a trecut un an de la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare, iar aici, la terenul cu gazon sintetic, nu s-a schimbat nimic. În continuare, nu se ocupă nimeni de întreținerea terenului, de deszăpezirea acestuia, nu s-a încheiat nici un contract cu o firmă de mentenanță (pentru că gazonul sintetic se întreține și se curăță cu substanțe speciale, se deszăpezește în condiții speciale). Terenul se află în administrarea Casei Tineretului, pentru că așa au decis consilierii locali. Să se ocupe de el Casa Tineretului până la înființarea unui serviciu de administrare a bazelor sportive în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Dar acest serviciu nu a mai fost înființat, iar Casa Tineretului nu dispune de personal care să administreze așa cum ar trebui terenul sintetic. Nu avem efectiv nici măcar Clubul Sportiv Câmpina, cel pe care administrația locală tot încearcă să-l înființeze și care ar putea prelua în administrare terenul sintetic. Clubul există doar pe hârtie, pentru că nici până acum nu s-a reușit finalizarea concursului pentru postul de președinte. Lucrurile se mișcă foarte greu la nivelul administrației câmpinene, iar în tot acest timp practic nu se ocupă nimeni de terenul de 9 miliarde lei vechi. Un teren făcut pentru a se autofinanța, teoretic. Practic, însă, lucrurile nu stau deloc așa. Cât a produs acest teren în 2015? Păi 8.600 lei, după cum ne-a precizat conducerea Casei Tineretului, pentru cele 60 de ore cât a fost închiriat anul trecut de vreo asociație sportivă (pentru antrenamente) sau persoane din Câmpina (pentru meciuri între prieteni). 60 de ore în 12 luni.
La Comarnic a izbucnit un incendiu în cursul acestei dimineți. Pompierii din Comarnic au avut nevoie de sprijinul colegilor lor de la Sinaia și Câmpina.
UPDATE - Trupul neînsuflețit va fi depus luni, 26 mai, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi) din Câmpina. Înmormântarea va avea loc marți, la Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița, de la ora 14.00.
Școlile din Câmpina vor beneficia de dotări moderne în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin PNRR - Componenta Educație.
Ploaia foarte puternică din noaptea de vineri spre sâmbătă, însoțită de intensificări puternice ale vântului, a adus la ruperea unui copac aflat în spatele unuia dintre blocurile de pe Strada Mihai Eminescu, din centrul municipiului Câmpina.