Cele mai avansate tehnici pentru examinarea articulației mâinii, la SanConfind Poiana Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

Mâna este cel mai complicat segment de membru și organism, atât structura, cât și funcția mâinii fiind adaptate complexei activități umane. 'Examinarea mâinii este o examinare dificilă, dar aici, la SanConfind, dispunem de tehnici foarte avansate, astfel încât să putem vedea o regiune mare, la o singură examinare', ne-a declarat dr. Sorin Ghiea, medic specialist radiologie - imagistică la Spitalul SanConfind Poiana Câmpina.

Articulația mâinii este foarte complexă. Sunt nu mai puțin de 27 de oase care constituie scheletul de bază al mâinii și pumnului. Mâinile noastre sunt implicate în aproape toate acțiunile pe care le întreprindem, indiferent de meseria pe care o avem sau de activitatea pe care o realizăm. Iar această uzură a mâinii înseamnă și un risc crescut de accidentare. 'La cabinetul nostru de imagistică putem efectua atât radiografie, care ar fi primul pas și care ne arată traumatismul suferit, cât și ecografie și RMN, acești pași fiind parcurși în funcție de suspiciunea clinică a ortopedului sau colegilor de la recuperare, cu care noi colaborăm permanent. După cum spuneam, articulația mâinii este complexă, iar examinarea este dificilă. Sunt necesare tehnici și antene dedicate mâinii, foarte avansate și cu o rezoluție foarte bună. Avem aici acel tip de antenă care oferă un câmp de vizualizare foarte bun, putând vedea totul dintr-o singură examinare', ne-a precizat dr. Sorin Ghiea. (video)
Antena este un dispozitiv care va fi poziționat în jurul regiunii pe care medicul o examinează.

11617 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1701 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2179 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

843 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

345 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.